Vakantie: Fietsen

0
1671
blog placeholder

Geen tijd of geld om op vakantie te gaan betekent niet dat U geen vakantie kunt hebben. Daar bent U toch zelf bij!
U kunt er zelf van alles aan doen om, ook zonder veel geld en/of tijd, toch veel leuke dagen te hebben.
Het is fijn om eens even de dingen achter je te laten en te genieten van iets anders. Dan begin je daarna weer met frisse moed. Wilt U even lekker uitwaaien, pak dan Uw fiets en neem een paar uur vrij om eens een nieuwe omgeving te verkennen. Het is leuk om er op uit te gaan!

Om lekker te kunnen fietsen moet U beschikken over een goede fiets, dat wil zeggen liefst één met lekker veel  versnellingen. Het Nederlandse weer kan flink winderig zijn en tegenwind heeft U vaker wel dan niet. Moe worden is niet erg motiverend. Maak het Uzelf niet te moeilijk als U regelmatig wilt bewegen vanwege de frisse lucht, de lijn en de gezondheid. Versnellingen zijn nodig, zeker als U al een dagje ouder bent. U schiet meer op, ook heuveltje op. En dat motiveert meer dan kreunend vooruitkomen. Kies een mooie dag om erop uit te gaan, met af en toe een straal zonneschijn, zonder een grote kans op regen. Gaat U regelmatig zomaar eens wat fietsen, dan hoeft U verder niets mee te nemen (nou ja, een regenjas, voor het geval dat..).
 
Een goede voorbereiding is het halve werk. Kies een fietstocht  uit als U eens een andere omgeving wilt zien. U kunt de fiets makkelijk meenemen op de auto. Daar is een  fietsendrager voor. Kijk op het internet voor een tocht in de door U gekozen omgeving of ga eens naar de boekhandel. Zo´n boekje met tochten  is leuk om in te kijken als U van plan bent om vaker op weg te gaan. Er is in Nederland veel aandacht voor het uitstippelen van leuke wandel- en fietsroutes. U doet er goed aan een tocht te kiezen die goed staat aangegeven.

Bij het kiezen van een  geschikte route, houdt U rekening met uw conditie en ervaring. Kies een redelijke afstand, houdt er rekening mee dat het weer kan veranderen en U bijvoorbeeld meer tegenwind kan krijgen. Neem versnaperingen en iets te drinken mee en houdt regelmatig een pauze. U kunt onderweg ergens iets gaan drinken of eten. Kijk vooraf op uw route of er iets in de buurt is, misschien midden in of aan het eind, als U even uit wilt blazen voor U weer naar huis gaat. Vergeet vooral uw fietsroute niet. Er zijn speciale  rekjes die U aan uw stuur bevestigt, hierin doet U uw fietskaart. In uw fietstas bergt U uw hapjes en thermosfles op en een regenjas voor als het weer omslaat.U ziet, als fietsliefhebber komt U er beslist niet karig vanaf. U bent van alle gemakken voorzien! Controleer nog even uw fiets. Zijn de banden hard? Bent U handig, dan kunt U ook een repareersetje meenemen, voor het geval dat.

U bent nu klaar om op pad te gaan. Misschien kom ik U wel tegen als één van die vele Nederlanders die, als het mooi weer is, meteen over paden en wegen zwermen met hun fietskaart voorop. Misschien doet U heel snel fietsvrienden op en gaat U de volgende keer in gezelschap.

Fietsen kan altijd en overal. Ook als U dit jaar geen tijd of geld heeft om echt op vakantie te gaan, kunt U toch leuke uitstapjes voor uzelf creëren.