Tips voor een mooie vakantie op Ibiza!

0
1036
blog placeholder

 

 

Ik schrijf dit artikel omdat ik afgelopen meivakantie zelf naar Ibiza op vakantie ben geweest, en vind dat het veel meer is dan gewoon een party eiland. Dat wil ik graag delen, en daarbij ook tips geven, misschien leuk voor mensen die nog niet op Ibiza geweest zijn.

 

 

Prijzen en weer.

Zoals bij veel vakantiebestemmingen is een ticket kopen in de maand mei goedkoper dan dat je in het hoogseizoen gaat. In Ibiza is het weerklimaat in de maand mei tussen de 20 en 25 graden. Prima weer voor mensen die graag het eiland willen verkennen. Zwemmen kan, maar het  water is dan nog wel redelijk koud. Ik was bijvoorbeeld 54 euro voor een retourticket kwijt, een redelijk goede prijs voor 1 week. Eten en drinken is in Ibiza even duur als in Nederland.

 

Verblijf.

We hadden een groot appartement gehuurd voor acht personen gehuurd. Hier zaten drie slaapkamers bij en twee badkamers. Twee mensen sliepen in de woonkamer daar was nog een stretcher en een bank. We waren per persoon zestig euro kwijt voor een week. Dat is met het ticket samen dan honderdtwintig euro voor een week Ibiza plus ticket, dan rest alleen nog het eten en eventueel huren van een auto of een scooter. Hotels en campings zijn er ook in Ibiza, deze zijn genoeg te vinden op het internet.

 

 Vervoer.

Vervoer op Ibiza is goed geregeld. Je kunt bijvoorbeeld met de bus maar ook met de auto of scooter het eiland verkennen. De bus kost tussen de één en vijf euro, afhankelijk van de afstand die je moet afleggen, maar het is nooit meer dan vijf euro. Een auto huren is ook goed te doen op Ibiza, op internet zijn verschillende sites op internet waar je terecht kunt, maar als je goed zoekt kun je voor tweehonderd euro een auto huren voor een week. Scooters zijn natuurlijk goed koper, rond de twintig euro per dag. Auto of scooter, het is allebei goed te doen. Wat u kiest hangt af van uw comforteis en of u het hele eiland rond wilt reizen of maar een deel. In Ibiza is wel veel gebergte. Je kunt ook overal komen met de bus, dat is de goedkoopste manier, maar dan doe je er wel langer over.

 

 

 Plaatsen en Baaien.

 

Je hebt San Antonio, in het oosten van Ibiza. Ligt dichtbij Ibiza stad. Leuk plaatsje, in de maand mei niet veel te doen. Wel in goed bereik van andere stranden en baaien. Heel makkelijk is een reisboekje kopen met de mooie steden en stranden van Ibiza. Het is een erg mooi eiland met de mooiste baaien en zonsondergangen. Ibizatown is ook een leuke stad om naartoe te gaan. Je hebt de kleine restaurants met tappa’s. Ook is de homoscene bekend in Ibiza. Er zijn ook feesten voor deze doelgroep, maar zelfs als je in de avond in ibiza town bent zijn sommige homo’s verkleed, dit is erg leuk om te zien. Ibiza was vroeger ook een echt hippie eiland. Deze zijn op sommige stranden nog steeds terug te zien, net als de kleine huisjes eerder hutjes genoemd die langs de stranden staan.

 

Bevolking.

Spanjaarden zijn er gastvrij en behulpzaam. Zeker als je niet in het hoogseizoen gaat. Dan zijn er niet veel toeristen, erg fijn voor vakantiegangers die houden van een rustige vakantie zonder de toeristen drukte. De Spanjaarden kunnen redelijk goed Engels spreken, maar ze vinden het ook erg leuk als je een beetje moeite doet om jezelf in het Spaans te communiceren.

Eigen ervaring.

Wat ik zelf het mooiste aan Ibiza vond waren de zonsondergangen en de baaien. Die waren echt héél erg mooi. Daarnaast vond ik de Spanjaarden erg leuke mensen, en leuke cultuur. In tegenstelling tot Nederland is de visie van Spanjaarden ‘wat vandaag niet kan, komt morgen wel’. Ik ben geen een keer gaan ‘partyen’ in het party eiland Ibiza, maar ik heb wel een super vakantie gehad!