Op avontuur in ‘the Big Apple’: Zo vlieg je ontspannen naar New York

0
1382
vliegtickets new york

‘The Big Apple’, ‘Metropolis’ en ‘The city that never sleeps’: het zijn enkele bijnamen van de Amerikaanse miljoenenstad New York. Voor velen is het een droom om een keer naar deze bruisende metropool te vliegen. Wist je dat het vanuit Amsterdam slechts zes uur vliegen is naar deze fantastische bestemming? Dit maakt het des te aantrekkelijker om naar New York te vliegen. Bovendien beleef je dankzij onze handige tips een ontspannen en betaalbare reis.

Boek een ticket tijdens het laagseizoen

Iedereen wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk naar New York vliegen. De ticketprijs naar deze Amerikaanse miljoenenstad verschilt per maand. Over het algemeen is februari een van de goedkoopste maanden om naar New York te vliegen, omdat het dan laagseizoen is. In het hoogseizoen tijdens de zomermaanden betaal je juist veel meer.

Wees zo flexibel mogelijk

Probeer zo flexibel mogelijk te zijn wat betreft de aankomst- en vertrekdag. Je kunt vaak veel geld besparen als je bijvoorbeeld op woensdag in plaats van vrijdag vliegt. Wissel op een boekingssite eens van datum en zie wat het met de prijs doet. Heel soms ben je met een dagje langer blijven relatief gezien zelfs goedkoper uit. Wees ook een beetje flexibel bij het uitkiezen van de luchthaven vanwaar je vertrekt naar New York. Soms zijn vliegtickets vanaf andere luchthavens dan Schiphol veel betaalbaarder. Zo kan het je zomaar vijftig euro schelen wanneer je bijvoorbeeld vanaf Brussel of Düsseldorf vliegt. Neem vooral ruim de tijd om je vliegticket te boeken. Op het internet zijn soms mooie aanbiedingen te vinden, waar je even naar moet zoeken.

Zorg ervoor dat je op tijd op het vliegveld bent

Welk vliegveld je ook kiest: zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Dit bespaart je een hoop stress. Een stedentrip in New York moet vooral een fijne en onbezorgde ervaring zijn! Gelukkig kun je tegenwoordig bij de meeste vliegtuigmaatschappijen online inchecken.  Wel moet je waarschijnlijk bagage inchecken, en lang wachten in de rij. Het advies is om daarom minstens drie uur voor vertrek op de luchthaven te zijn.  Zorg daarnaast dat je de volgende geldige documentatie bij je hebt:

– Een paspoort die net zo lang (of langer) geldig als je verblijf in de Verenigde Staten.
Een ESTA formulier: Een elektronische vergunning voor reizen naar de Verenigde Staten.

Hou je aan de regels en het maximale gewichtslimiet

Hou er rekening mee dat de controles op Schiphol uitgebreid en streng zijn. Hou je daarom gewoon netjes aan de regels. Neem daarnaast een koffer mee die aan het gewichtslimiet voldoet, te weten 23 kilo. De maximale lengte en breedte is 158 centimeter per koffer. Als je een extra koffer wil inchecken betaal je voor vluchten naar de Verenigde Staten meestal 100 dollar extra, zo’n 70 euro. Ben je eenmaal aan boord? Dan is het tijd om te genieten en om je te verheugen op een stad vol bezienswaardigheden. Het tijdsverschil tussen Amsterdam en New York is zes uur, dus probeer je meteen zoveel mogelijk aan de lokale tijd te houden.

Lees ook: kamperen in Tsjechië