Zonnebrillentrends 2010

0
782
blog placeholder

De trends op het gebied van zonnebrillen zijn deze zomer basic, retro en sportief. Bovendien zijn ze kleurrijk. Zonnebrillen zijn een belangrijk mode item en onmisbaar want ze zijn naast trendy ook functioneel. Een goede zonnebril beschermt de ogen tegen UV A en B straling.

 

De afgelopen jaren waren de oversized zonnebrillen erg populair maar deze zomer verdwijnen ze uit het modebeeld en maken plaats voor een middelmaat brillen maar er zijn ook kleine monturen verkrijgbaar geïnspireerd op de jaren ’70. Designers hebben de inspiratie voor hun collecties uit het verleden gehaald.

 

Retro

Deze zomer zien we invloeden uit de jaren ’50 en ’60. Vlinder en katoogmonturen gemaakt van dik plastic en verkrijgbaar in veel kleuren zoals rood, blauw, groen, geel, pastelkleuren en ook wit is heel populair. De gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit en modern. De brillen zijn stijlvol, charmant en vrouwelijk.

 

Basic

De basicmodellen zijn tijdloze, oude klassiekers. Een bekend voorbeeld is het zogenaamde pilotenmodel een tijdloos en mateloos populair model. De monturen zijn elegant en stijlvol.

 

Sportief

Deze brillen zijn gemaakt van lichte materialen. Ze zijn comfortabel en functionaliteit is belangrijk.

 

Voorzetbrillen

Ook op dit gebied is er weer iets nieuws op de markt. Dit is de laser-gesneden colorclip die past tot op de millimeter nauwkeurig en is verkrijgbaar voor bijna alle brilmonturen. Daarmee zijn de oude onnauwkeurige voorzetbrillen verleden tijd.

 

UV straling

Een goede zonnebril beschermt de ogen niet alleen tegen UVB maar ook tegen UVA straling. Het is belangrijk om bij kinderen al te beginnen met een goede zonnebril. UV straling veroorzaakt schade aan de ooglens. De ooglens vertroebelt en kan staar veroorzaken op latere leeftijd. Een goede zonnebril is voorzien van een CE keurmerk. Let bij de aanschaf dus niet alleen op de trends maar vooral op het UV filter. Ook in de winter is een zonnebril noodzakelijk.

 

Polariserende glazen

Draag tijdens het autorijden een zonnebril met polariserende glazen. Deze glazen voorkomen verblinding door laagstaande zon en schittering door nat wegdek. Het komt de verkeersveiligheid ten goede en uw ogen raken minder vermoeid doordat ze minder ingespannen hoeven te kijken.

 

De verzorging van de zonnebril

U hebt meer plezier van uw zonnebril met de juiste verzorging bovendien behoudt u de kwaliteit van de brillenglazen. De bril kan gereinigd worden met een sopje van lauw water.

De vette plekken en vlekken kunnen worden verwijderd met een zacht brillendoekje. Gebruik hiervoor geen theedoek of keukenpapier. Dit kan krasjes veroorzaken.

 

Draagt u de bril niet bewaar de bril dan in een briletui. Leg de bril niet op een warme plaats of met de glazen naar beneden. Zorg ervoor dat er geen parfum of haarlak op de bril komt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here