Zelf pizza maken, inclusief de pizzabodem (pizzadeeg)

0
869
blog placeholder

Ingredienten voor twee pizzabodems :

– 300 gram bloem (mag gewone patisserie bloem zijn)
– 100 ml lauw water
– 12 gram droge gist
– olijfolie
– één ei
– snuifje zout

Bereiden pizzadeeg :

Los de gist op in het lauwe water.
Zeef de bloem in een deegbol (kom), maak een kuiltje en giet het lauwe gist/water mengsel hierin. Strooi het zout langs de rand. Zorg ervoor dat het zout niet direkt in contact komt met je gist. Begin dit alles te mengen. Kluts het ei goed en voeg bij het mengsel. Voeg nu beetje bij beetje olijfolie toe tot je een mooie homogene massa hebt. Het deeg mag niet te plat worden, dus voorzichtig de olijfolie toevoegen en geduldig kneden. Als je te veel olijfolie toevoegt, gaat je mensel te plat worden. Telkens lang genoeg kneden vooraleer olie bij te voegen. Het deeg is klaar wanneer het niet meer korrelt en een mooie vaste pasta is.
Rol het deeg vervolgens in een bol bijeen. Strooi wat bloem op je werkblad en leg het deeg hierop om kleven te voorkomen. Laat een uur rijzen. Vervolgens kneed je het deeg nog eens een paar minuten, laat weer een half uur rijzen. Kneed het daarna weer tot een bol en verdeel in 2 gelijke delen. Rol uit tot twee ronde vormen van ongeveer 30 à 35 cm. Klaar.

Basisingredienten voor de pizza :

– 150 ml tomatenpuree (voor 1 pizza)
– 100 à 150 gram belegen kaas (gruyère)
– oregano

Bereiding :

Verdeel de tomatenpuree gelijkmatig over de pizzabodem. Strooi de oregano naar believen over de tomatenpuree. Strooi de kaas over dit alles.
Zet in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat staan tot de kaas helemaal is gesmolten en de pizzabodem mooi goudbruin kleurt. (+/- 15 min)

Suggesties :

Je kan deze basispizza verder beleggen met kip (pizza pollo), tonijn (pizza tonno), paprika, salami, artisjok, pepers, ander kazen enz… om eens een andere smaak te hebben.

Smakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here