Welke kleur rozen voor welke gelegenheid

0
2097
blog placeholder

Voor velen is het kopen van bloemen een bezigheid die veel tijd vergt, en één van de belangrijkste vragen die je jezelf bovendien kan stellen is welke bloemen je moet aanschaffen voor welke gelegenheid. Iedere bloem heeft wel een specifieke betekenis of een specifieke omstandigheid die bij de soort past, meestal gaat men dan voor 1 van de vaakst gekozen soorten die in zo goed als elke samenstelling past: de roos. Rozen staan bekend als één van de mooiste soorten bloemen, en dat in de hele wereld. Door hun esthetiek, en meestal ook door hun lekkere geur hebben ze een plaatsje veroverd onder de favorieten van veel bloemenliefhebbers.

Wat zeggen de kleuren

Om die reden worden vaak rozen besteld bij de bloemenhandelaar, maar er zijn enkele dingen waar je op dient te letten bij het bestellen van rozen. Zo zijn er oneindig veel kleuren mogelijk en even zoveel soorten. Net zoals elke bloem iets speciaals wil zeggen, heeft ook elke tint zijn eigen betekenis.
– Zo staan rooie rozen vanzelfsprekend voor liefde en hartstocht.
– Blauwe rozen zijn een symbool van geheimzinnigheid en smachten.
– Witte rozen houden verband met stilheid en onschuld, puurheid, eenvoud en geheimen.
– Gele rozen daartegenover staan voor vriendschap en verontschuldiging, maar eveneens voor jaloezie en intens verdriet.
– Lichtroze rozen zijn een teken van dank en opgewektheid.

Let dus goed op met de tint van de bloemen indien je rozen besteld, want wie weet is de figuur voor wie je ze besteld wel thuis in de taal van de bloemen en komt je mededeling verkeerd over.

Traditie

Buiten een aanzienlijk aantal variëteiten, hebben rozen tevens een rijke traditie in de symboliek. Bij de Egyptenaren onder andere, was de roos het teken van de godin Isis. Toentertijd al was ze een teken van liefde, maar ook van vernuft en deugdelijkheid. Ook in enkele verhalen van het Oosten speelt de roos een significante rol.Onder christenen wordt de roos voornamelijk geassocieerd met de maagd Maria, maar bij ons is een boeket rozen uiteraard gewoon de keuze bij uitstek voor Valentijn. Rozen bespreken op Valentijn is dus een uitstekende keuze, maar let er wel op dat je er op tijd bij bent, want met Valentijnsdag zijn rozen geweldig populair en bent u vast niet de enige met dit idee.

Mogelijkheden en combinaties

Eén van de grote voordelen aan rozen is dat je er erg veel kanten op kan. Een enkele roos is al een mooi gebaar op zich, maar je kan net zo goed een heel boeket rozen vormen. Er zijn niet vaak bloemen die zo multifunctioneel zijn als de roos, want je kan ze vanzelfsprekend ook combineren met allerlei andere soorten bloemen. Let er wel steeds op dat de combinaties mooi samengaan en zorg daarvoor dat de andere bloemen de rozen mooi tot hun recht brengen. Wanneer je twijfelt kun je aan je bloemenhandelaar om raad en daad vragen.

Rozen bestellen kan ook via het internet, een van de gemakkelijkste methodes om uw bloemen te bestellen. Let erop dat je de kleine lettertjes zoals verzendkosten en verzendtijd- goed leest voordat je een opdracht plaatst, want anders kom je misschien bedrogen uit. Als je op het internet je bloemetje zelf kan compileren, heb je het beste ook wat ervaring met bloemen, want anders kunnen theorie en praktijk wel eens behoorlijk uit mekaar liggen.

Verder moet je bij het rozen bestellen uiteraard ook letten op een paar algemene dingen, die ook opgaan voor het bestellen van andere bloemen. Wanneer je voor gevariëerde kleurcombinaties gaat, wat zeer goed denkbaar is met rozen, zorg je er maar beter voor dat de kleurcombinaties goed bij mekaar passen. Informeer jezelf altijd over de specialiteiten van jouw bloemenhandelaar. Wanneer 1 van de specialiteiten van de bloemenhandelaar rozen is, dan zit je meteen goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here