Wees lief voor je wasmachine

0
1062
blog placeholder

ONGEWENSTE REPARATIES ZOVEEL MOGELIJK VOORKOMEN.

 

De was doen. Het lijkt zo simpel zolang je wasmachine het doet, maar er zijn wel wat punten waar je op moet letten, wil je niet met ongewenste defecten te maken krijgen. De volgende punten kunnen veel reparaties van uw wasautomaat voorkomen:

 

·         Zorg dat de wasautomaat stevig op een vlakke ondergrond staat en waterpas. Het gewicht van de machine moet goed verdeeld zijn over de vier pootjes en de ondergrond mag geen beweging geven. Door teveel trillingen kunnen onderdelen los gaan zitten en kan er vroegtijdig slijtage ontstaan.         

·         Kijk uit met overbelading van je wasmachine (maakt dan onnodig veel lawaai!), waardoor op den duur de kogellagers slijten en de machine begint aan te lopen. De reparatiekosten van overbelading zijn erg hoog! Zorg dus dat je het toelaatbare gewicht niet overschrijdt.   

·         Controleer de rubberen ring rond de vulopening op voorwerpen die zijn blijven hangen.

·         Stop beugelbh’s altijd in een waszakje, zodat de beugels niet ergens vast komen te zitten in de trommel van de machine. Losgeraakte beugels kunnen ernstige schade aan de wasmachine veroorzaken.  

·         Kijk de zakken van broeken en jasjes goed na, alvorens je ze in de wasmachine stopt. Kleine voorwerpen kunnen in de waterpomp terecht komen, waarna deze zal stoppen met pompen. Achtergebleven veiligheidsspelden en paperclips  kunnen ook nog eens roestvlekken veroorzaken.       

 

·         Maak de wasmiddellade regelmatig helemaal schoon door deze er helemaal uit te halen.

 

·         Reinig het pluizenfilter en het filterhuis regelmatig en controleer of er voorwerpen zijn achtergebleven in het afvoerfilter.    

·         Haal de watertoevoerslang eraf en spoel hem goed door als de toevoer van water hapert.

·         Gebruik niet overbodig veel wasmiddel, maar slechts zoveel als is voorgeschreven in de handleiding. De wasautomaten van tegenwoordig zijn veel zuiniger met water en dus moet het wasmiddelverbruik daarop worden aangepast. Een eetlepel wasmiddel is vaak al genoeg. Een teveel aan wasmiddel kan dermate verstoppingen veroorzaken, dat het water de wasmachine niet meer kan bereiken en op jebadkamervloer terecht komt. 

·         Verdeel het wasgoed losjes over het gehele oppervlak van de trommel, zodat deze niet in onbalans kan raken en daardoor centrifugeren onmogelijk maakt.          

·         Laat de deur van de wasmachine na het wassen altijd openstaan, zodat het vocht uit de machine kan trekken.

 

 

VOORKOMEN VAN BACTERIËN EN SCHIMMELVORMING.

 

Om bacteriën en schimmelvorming in de machine te voorkomen, dien je minstens 1x per maand je wasmachine te laten draaien op 90˚ of 95˚ C.           
Je kunt de wasmachine gewoon op die hoge temperatuur laten draaien zonder wasgoed en wasmiddel. Door die hoge temperatuur wordt de machine goed doorgespoeld, zodat dure, ontkalkende middelen overbodig zijn en je ook nog eens geld bespaart          .


LIEVER WASPOEDER

 

Wasmachinemonteurs zijn niet gek op vloeibare wasmiddelen, omdat deze de leidingen van de wasmachine kunnen verstoppen door de drab die ze achterlaten en daardoor tevens onfrisse geuren kunnen veroorzaken. Om die redenen adviseren zij de klant waspoeder te gebruiken.

 

 

REPARATIES

 

Laat reparaties aan gekwalificeerde monteurs over als je geen verstand van wasmachines hebt. Ben je niet deskundig, dan kun je lichamelijk letsel oplopen en nog meer defecten aan je wasmachine veroorzaken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here