Water drinken is gezond!

0
1798
water drinken

We weten allemaal dat water drinken goed is voor de gezondheid van de mens. Het houd je lichaam koel en geeft je alle nodige mineralen die je van water nodig hebt. Vroeger leerde men van kinds af aan dat we per dag tenminste 8 glazen water zouden moeten drinken maar nu weten we wel dat het niet gebaseerd is op feitelijke studies. Maar dat houd niet tegen dat water drinken goed is voor je lichaam.

Het helpt ten eerste om de hoeveelheid vloeistof die je in je lichaam nodig hebt steeds gelijk blijft. Jou lichaam bestaat voor 60 procent uit water . Dit wordt ook wel lichaamsvloeistoffen genoemd die dienen voor de vertering, absorptie en circulatie functies van je lichaam. Zo zorgt speeksel voor het transporteren van nutriënten en onderhoud van de lichaamstemperatuur.

Wanneer je weinig vloeistoffen in je lichaam hebt ,  activeren de hersenen een dorst mechanisme van het lichaam. En tenzij u medicijnen die u dorstig maken in neemt,  moet je luisteren naar die signalen van je lichaam en neem een glas water, sap, melk, koffie – alles behalve alcohol.

Water kan helpen calorieën te controleren. Jarenlang hebben mensen  consumptie van veel water als een gewichtsverlies strategie gezien, wat ook bij diverse dieten zoals het Cambridge dieet wordt aangeraden. Terwijl water helemaal geen effect op gewichtsverlies heeft, de hogere calorie dranken met water vervangen kan zeker helpen.

Het helpt als u bij het afslanken probeert zoveel als mogelijk dranken te vermijden met hoge calorieën en in plaats van deze gewoon water te drinken. Het zal veel gezonder zijn en kan de inname van calorieën tegengaan.

Water helpt Spieren energiek te houden. Cellen die hun evenwicht vocht en elektrolyten hebben verloren verschrompelen, wat kan leiden tot spiervermoeidheid. “Wanneer spiercellen onvoldoende vocht bevatten, werken ze niet zo goed  en de prestaties kunnen eraan lijden.

Voldoende drinken is belangrijk tijdens het sporten. Mensen drinken ongeveer 17 gram van de vloeistof ongeveer twee uur voor de training. Tijdens de oefening word geadviseerd dat mensen voor ze beginnen met het drinken van vloeistoffen van te voren , en ze regelmatig doordrinken als  vocht verloren gaat door zweten te.

Water helpt de huid. Uw huid bestaat uit veel water, en fungeert als een beschermende barrière om overtollig vochtverlies voorkomen. Maar verwacht niet dat over-hydratatie om rimpels of fijne lijntjes te wissen.

“Uitdroging maakt uw huid er droog en gerimpeld, die kan worden verbeterd met een goede hydratatie. “Maar als je eenmaal een voldoende hoeveelheid lichaamsvocht binnen hebt, ligt het aan de nieren om over te nemen en het overtollig vocht te scheiden.”

Let dus goed op uw gezondheid en zorg ervoor dat u wel voldoende water drinkt. Je zal er alleen maar voordelen aan overhouden en dat zal je merken aan je lichaam , je huid en je spieren.  Voorkomt dit allemaal door altijd voldoende te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here