Wat zijn engelen?

0
944
blog placeholder

Binnen het Christelijk geloof spreekt men vaak van Engelen. Zo worden in de Bijbel onder andere Gabriël, Raphaël en Michaël genoemd. Engelen zijn de boodschappers van God. Engelen zijn niet alleen iets van het Christendom en het jodendom. De oude Grieken geloofden al in een bepaalde vorm van Engelen. Ook in de islam worden Engelen genoemd.

Engelen
Binnen het Christendom gelooft men dat er miljoenen Engelen bestaan. Men gelooft dat er een zekere rangorde bestaat. Zo zijn er onder andere Engelen die boodschappen brengen, die de mensheid beschermen en Engelen die de toegangspoorten tot de hemel en de hel bewaken. Sommige mensen geloven dat iedere persoon op aarde een eigen beschermengel heeft. Sommige mensen zeggen dat zij eens een Engel hebben gezien. Vaak wordt er dan gesproken over een bloemengeur die de Engel bij zich droeg, en het geluid van trompetten en bellen. Engelen worden vaak afgebeeld binnen de kunst als mollige baby’s met vleugels of als de geest van een overleden persoon.

Bestaan Engelen echt?
Er is nooit bewezen dat Engelen echt bestaan. Aan de andere kant is er ook nooit bewezen dat Engelen niet bestaan of niet kunnen bestaan. Het geloof in Engelen hangt sterk af van de persoon. De ene persoon gelooft heilig in een bepaalde godsdienst, terwijl het voor een ander meer als een sprookje in de oren klinkt. Weer anderen hangen niet een specifieke religie aan, maar staan wel open voor een eventueel bestaan van Engelen. En er zijn ook mensen die geloven dat wij na het aardse leven zelf Engelen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here