Wat u moet doen als er een atoombom valt

0
8795
blog placeholder

Stel dat er een atoombom valt, dan weet u alvast wat u het beste kunt doen. Dus lees dit stukje goed door, zodat u goed voorbereid bent. Natuurlijk is de kans dat er een atoombom valt verwaarloosbaar klein.

Er zijn een paar theorieën over nucleaire wapens die absoluut niet kloppen

Veel mensen roepen dingen over atoombommen zonder dat deze zaken kloppen. Hier volgen drie veel gehoorde uitspraken die absoluut niet kloppen.

  • Het grootste gevaar van een atoombom is de radioactiviteit
  • De blootstelling aan straling is altijd fataal
  • Een atoombom vernietigt altijd alles binnen zijn bereik

Het gevaar van een atoombom

Het grootste gevaar van een nucleaire aanval is de hitte en de gevolgen van de ontploffing, niet de radioactiviteit. Zelfs als je gedurende langere tijd aan de radioactiviteit wordt blootgesteld, is het uiteindelijke herstel met de juiste medische zorg zeer goed mogelijk.

Wegduiken en jezelf bedekken

Het eerste wat iedereen moet doen om een nucleaire aanval overleven is wegduiken en zorgen dat u veilig zit. Dit is belangrijk omdat brokstukken van huizen en gebouwen na een ontploffing vaak door de lucht vliegen. Het eerste teken van een nucleaire bom die ontploft is een extreem heldere flits. Als u een dergelijke heldere flits ziet kunt u beter uzelf in veiligheid brengen, bij voorkeur in een kelder of in metrostation. Kijk in elk geval niet recht in de flits dit is gevaarlijk voor je ogen en gezicht.  Dus bescherm uw hoofd en met name uw ogen, tegen beschadiging door de ontploffing, warmte en overdruk. De schokgolf kan een paar seconden later komen, soms kan het zelfs nog wel een minuut duren voordat de ontploffing u heeft bereikt.

Ramen

Op het moment dat u een dergelijk flits meemaakt, moet u dus absoluut niet bij de ramen gaan staan. Veel mensen zullen dit toch doen om te kijken waar de enorme flits vandaan kwam. Door de enorme drukgolf zullen er veel ramen uit hun sponningen vliegen. In de omtrek van de ontploffing zal, scherp glas een groot gevaar vormen en dit zal waarschijnlijk meer mensen doden dan de warmte die bij de ontploffing vrij is gekomen. Veiliger is het daarom om niet in de buurt van ramen te gaan zitten.

Een nucleaire aanval zal iedereen ombrengen

Dit is onjuist. Na de ontploffing zal en de hitte en de druk niet voldoende zijn om te doden. Wanneer je op enige afstand staat is dood of letsel, door gebroken glas, warmte, druk, of vliegend puin vele malen waarschijnlijker. De druk zal niet hoog genoeg zijn als je op enige afstand van de ontploffing staat, Na de explosie[/H]
Na de explosie, is het belangrijk om te wachten voordat u naar buiten gaat. Wacht ongeveer een uur en ga daarna helpen brand te blussen. Probeer zo goed mogelijk samen te werken en help actief brand te blussen, zo zal het mogelijk zijn om veel van de infrastructuur te behouden en de mogelijke kans op verdere slachtoffers te minimaliseren. Meestal zal de overheid verder ook instructies geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here