Wat kan je doen met suiker

0
934
blog placeholder

Houd bloemen vers

Om versgesneden bloemen langer vers te houden, los je 3 theelepels suiker op met 2 theelepels azijn. Voeg daaraan een kwart liter lauwwarm water. Als je daarmee je vaas vult, dan zul je zien dat je bloemen langer blijven staan. Omdat de suiker de plantjes extra voedt, door het azijn komen er minder bacteriën in.

Maak vieze handen schoon

Als je handen onder de olie zitten of andere vieze vetvlekken en je krijgt ze moeilijk schoon dan is de oplossing nabij. Doe een beetje vloeibare zeep in je handen en voeg daaraan toe een scheutje suiker, wrijf je handen grondig met het goedje in. En daarna afspoelen, de suiker werkt in dit geval als een scrub, waardoor je handen ook nog eens lekker zacht zijn na het wassen.

Last van kakkerlakken

Heb je last van kakkerlakken strooi dan een laagje suiker op de plek waar je ze hebt gezien, en gooi er daarna een laagje bakpoeder overheen. De suiker trekt de kakkerlakken aan en door het bakpoeder gaan ze dood.

Tong verbrand

Wel eens een hap van een te hete pizza genomen of een slok koffie die eigenlijk nog te heet was. Volgende keer loop je eventjes naar de suikerpot en strooi dan een snufje suiker op je tong. Het brandgevoel trekt dan meteen uit je tong.

Cake of koekjes vers houden

Heb je net een heerlijke cake gebakken of koekjes en wil je ze bewaren in een trommel? Als je ze eruit haalt heb je een grote kans dat ze een beetje taai worden. Doe in het vervolg 1 of 2 suikerklontjes in de trommel of tupperware met de cake of de koekjes. Ze zullen dan niet meer hard of taai worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here