Wat is kunst?

0
1500
blog placeholder

In de maatschappij van vandaag, is het zeer moeilijk om een exacte definitie van het woord kunst te geven. Het is zo geëvolueerd dat het veel dingen kunnen betekenen voor mensen. Wat kunst is voor één persoon, kan zo niet beschouwd worden door een andere. Net zoals schoonheid is in het oog van de toeschouwer, zo is de kunst.

In kunstscholen, is het belangrijkste deel van het onderwijs op het gebied van de beeldende kunst, de schilderkunst en handwerk. Studenten wordt geadviseerd om experimenteel om te gaan met hun werk en om met iets nieuws en origineel af te komen. Dit type van originaliteit is een probleem voor sommige mensen bij de definiëring van het begrip kunst.

Iedere kunstenaar streeft ernaar om origineel te zijn, iets te bedenken dat nog nooit gezien is. Deze originaliteit verwart sommige mensen. Wanneer de kunstenaar Jackson Pollock zijn abstracte schilderijen op de wereld bracht, begrepen sommige mensen ze helemaal niet, en velen nog steeds niet.

Sommige kunstenaars proberen hun leven door hun werk te tonen. De Britse kunstenaar Tracey Emin is beroemd voor het brengen van delen van haar leven in haar werk. Eén van haar kunstwerken bestond uit haar onopgemaakt bed en de omgevende elementen van haar slaapkamer, op een tentoonstelling zodat de wereld het zou zien. Sommige mensen vinden dit niet de kunst, maar gewoon het bed van de kunstenaar.

De reden dat sommige mensen sommige moderne kunst niet begrijpen is gewoon een kwestie van waarneming. Zij kunnen nieuwe werken verwarrend vinden omdat er niets te vergelijken is met hen. Ze zijn nieuw en fris en zijn nog nooit voorheen gezien, dus wat kan je vergelijken met hen? Dit is wat enkele verwarring brengt in de originele kunstwerken, net zoals toen Jackson Pollock abstracte schilderijen voor het eerst getoond werden.

Kunst kan diverse vormen aannemen. Sculpturen, schilderijen, films, schrijven en het menselijk lichaam kunnen worden bekeken als kunstwerken. Het prijskaartje dat op deze werken is geplakt, is niet in verhouding tot de hoeveelheid werk dat erin gestoken is, maar eerder tot de originaliteit die ze presenteren.

Provocerende, gedurfde en soms schokkende kunstwerken zijn gemaakt voor een reactie uit te lokken. Deze reactie kan verschillend zijn bij elke andere persoon, maar het voornaamste doel van een dergelijke kunstwerk is mensen te inspireren om te praten en te denken. De eerste persoon die Tracey Emins bed zag zou het gehaat kunnen hebben, maar hij of zij zou er de hele dag over gepraat kunnen hebben. Dit kan simpel zijn omdat de persoon het concept niet begrijpt, doordat hij of zij het met niets kon vergelijken.

Kunstenaars zijn meestal mensen die proberen om anderen dingen te laten zien op een andere manier, om een ander standpunt in te nemen. Door de geschiedenis heen zijn vele werken van kunstenaars verboden en vernietigd door de regering voor precies die reden. Kunst hoeft niet alle leed in een zolderkamertje voor één creatie te zijn, maar als kunst niets nieuws te zeggen heeft, heeft het dan wel een punt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here