Wat is een ebook

0
1087
blog placeholder

E-books, oftewel Electronic Books zijn precies wat de naam zegt: Electronische Boeken.Oftewel: In plaats van een book gedrukt op papier, wordt het boek opgeslagen als bij voorbeeld een PDF bestand en is het op je computer te lezen. Behalve dat je het op je computer kan lezen, bestaat er sinds kort de mogelijkheid om deze boeken ook op een speciaal hervoor bedoelt ebook reader te lezen. Sony heeft er bv een. En Amazon.com heeft de Kindle uitgebracht. In nederland is sinds juli 2009 de Bebook verkrijgbaar bij de grote mediamarkt. Deze apparaatjes sluit je aan op de PC of Laptop en dan kopieer je je electronische boek er op om onderweg [bv in de trein of bus] te lezen.

Waar koop je ebooks
Er zijn zeer veel websites waar je ebooks kan kopen. En dan niet alleen in Amerika [zoals op www.manybooks.net] oid. Ook in nederland zijn eboeken te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld op http://www.selexyzdownloads.nl/waar meer dan 50.000 boeken worden aangeboden. Sommigen gratis. Anderen weer voor een klein bedragje. Je kan natuurlijk ook je favoriete krant lezen op je goede ebook reader. In plaats van de krant te kopen, ga je naar de website van de krant en gebruik je de RSS feed om je krant op te halen. In een volgend artikel zal ik hier gedetailleerder op ingaan.

Hoe kan ik hier dan wat mee verdienen?
Hierbij is de eerste vraag: Heb jij kennis die niet veel anderen hebben? Ben je bijvoorbeeld expert in eht gebruik van gratis software voor dagelijkse werkzaamheden? Of ben jij een ervaren programmeur? Weet jij alles van de groententuin? Of heeft niemand meer kennis van wandelen in de alpen dan jij? Dan kan jij je eigen ebook beginnen! Als jij je eigen boek schrijft, kan je deze vervolgens op internet verkopen. Een goede service op het web om je boek te verkopen is Schrijf voor elke sub-sub onderwerp met 3/4 pagina textwww.lulu.com. Hier biedt je je boek via de website aan, en zij nemen het op in hun register en zorgen voor de zakelijke afhandeling.

Je boek schrijven
Goed.. hoe nu te beginnen. Wat een boek schrijven is veel werk, en alleen het idee al om 100 pagina’s te schrijven over een onderwerp is te veel voor woorden. Of kan het ook makkelijker? Feitelijk is het zo simpel als 1 tm 6.
Bedenk een goed onderwerpBedenk welke 7-15 sub-onderwerpen hier onder vallenVul elk sub-onderwerp aan met een 10-tal subonderwerpenSchrijf voor elke sub-sub onderwerp met 3/4 pagina textSla het boek op als PDFUpload het bij een publisher.1. Bedenk een goed onderwerp
Als je nog niet weet of jouw onderwerp goed is, begin dan met zoeken op het web. Kijk in discussie forums om te zien of er veel vragen over gesteld worden. Een goed onderwerp wordt gekenmerkt door een grote interesse van mensen gecombineerd met een kleine groep mensen die hier informatie over kan verschaffen. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld in de huidige huizenverkoop crisis: Hoe verkoop ik mijn huis, als je een makelaar bent, en weet hoe je elk huis verkocht krijgt.Jij hebt de kennis. Veel mensen willen de kennis hebben. En slechts weinig mensen kunnen deze kennis delen. Maar ook een boek over een moestuin beginnen werkt op dit moment goed: Moestuinen zijn ‘hot’ en veel mensen beginnen voor het eerst in hun leven over zelf groenten verbouwen na te denken.

2. Bedenk welke 7-15 sub-onderwerpen hier onder vallen.
Deze onderwerpen zijn je hoofdstukken. Voorbeelden zijn voor je huizen verkoop site: ‘Knap je huis op’, ‘Zorg voor sfeer’, ‘Je tuin optisch vergroten in 10 stappen’ en ‘Een gekleurde gevel in 2 uur’. Dit is het raamwerk van je boek, en moet logisch in elkaar zitten. Neem deze lijst met punten naar een vriend of vriendin om te laten beoordelen. Die zal aan kunnen geven wat er mist, onnodig lijkt en of de volgorde leesbaar over komt.

3. Vul elk sub-onderwerp aan met een 10-tal sub-sub onderwerpen.
Dit worden de sub-hoofdstukken. Ze geven de lezer van je boek houvast mbt de structuur. Dit is waar jouw kennis begint mee te spelen. Je vrienden hebben je hoofdstuk indeling mee-gevormt.Nu moet jij laten zien dat je weet waar je het over hebt.

4. Schijf voor elk sub-sub onderwerp 3/4 pagina met text.
Dit is de inhoud van je boek. Hier gaat het om de kern van het schrijven. Nu wordt duidelijk waarom stap 1, 2 en 3 zo belangrijk zijn. Je weet al wat er moet komen te staan. De basis van je boek staat immers vast: Elk hoofdstuk is voorbepaald. Je hoeft niet over vele pagina’s text in een keer na te denken. Je schrijft slechts 3/4 kantje over een onderwerp wat je kent. Dat moet kunnen.

5. Sla het boek op als PDF.
Nadat je het hele boek hebt geschreven (En tussentijds hebt opgeslagen uiteraard) is het zaakje boek netjes op te maken. Bedenk hierbij dat mensen makkelijker lezen als pagina’s wat witruitme hebben. Begin een nieuw hoofdstuk op een nieuwe pagina. Maar de hoofdstuk kopjes wat groteer dan de rest. Maar de sub-hoofdstuk kopjes vertgedrukt. Maajk een inhoudsopgave voor je boek. En sla dan je bestand op als PDF bestand. Je kan dit doen door een dure PDF writer van adobe te kopen. Of je gaat naar de website van microsoft om een plugin voor office te downloaden om bestanden in PDF formaat op te slaan.

6. Upload je boek bij een publisher.
Welke publisher je gebruikt is aan jou. Kijk welke hulp je nodig hebt. En wat ze ervoor bieden. Heb je zelf een goedlopende website? Ga dan zelf je eigen ebook verkopen op je eigen website! Hoe je dat doet zal ik in een ander artikel uitleggen.

Marketing.
Klaar. nu kan je kijken hoe je boek verkoopt en je wordt rijjk. Toch?
Nee. niet dus. Je boek gaat pas verkopen als het bekend wordt als goed boek. Uiteraard zal de publisher helpen. Maar zelf kan je ook helpen. Wordt lid van discussie forums en laat in je post een link opnemen naar het boek. Elke keer als je een vraag beantwoord die ook in je boek behandelt wordt, vemeld je dat in je post. Dan wordt de link naar je boek zo vaak gevonden dat je vanzelf meer bezoekers gaat trekken.

Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here