Het verhaal van Maddie McCann

0
3691
blog placeholder

Iedereen weet natuurlijk wie Maddie is, hoe ze eruit ziet, wanneer ze is geboren … Maar niet wanneer ze gestorven is en op welke plaats.

De artikelen die in de media verschijnen gaan meestal over een nieuwe verdachte in de zaak. Dit keer een man die zich zou verdacht gemaakt hebben rond het vakantieappartement van de McCann’s. Een getuige zou gezien hebben hoe de man dagenlang rond het appartement vertoefde en regelmatig door het raampje keek. Zijn aanwezigheid werd pas opgemerkt de dag dat de McCann’s aankwamen in Portugal. Maar dit is een vreemd verhaal: na 2 jaar herinneren getuigen pas dat een man zich vreemd gedroeg??

Dan meldt de mama van Maddie, Kate, dat ze haar Maddie niet meer herkent op de affiches omdat haar foto aangepast is hoe ze er nu zou uitzien. Ze worden toch de wereld rondgestuurd.

Meer dan 2 maanden later komt er weer een ander artikel, met weer een andere verdachte. Nu zou het gaan om een Australische vrouw. De vrouw zou drie dagen na Maddie’s verdwijning in in Praia da Luz een ontmoeting met een onbekende man hebben gehad in Barcelona. Maar ze vergiste zich van persoon en praatte haar mond voorbij. De politie gelooft dat zij wel eens belangrijke informatie zou kunnen hebben. Ze zou een man hebben aangesproken met: Ben jij hier om mijn nieuwe dochter te overhandigen? Heb je haar? Heb je het kind?” Het lijkt erop dat de vrouw aan het wachten was op een kind, enkele dagen na de verdwijning van de driejarige Britse Maddie in Portugal.
Dan vindt men weer een vreemde Australische boot. De vrouw die in de haven werkt weet niet vanwaar de boot kwam of waar die naartoe ging. Ze zei: alle andere boten zijn regelmatige aanmeerders.
mensen die geld genoeg hebben voor een jacht met personeel kunnen altijd beweren dat ze ergens waren terwijl ze er eigenlijk niet waren.

En nu het verhaal naar aanleiding van de documentaire. Een Nederlandse paragnost zag in een ‘droom’ dat Maddie overleden is. Ze zag hoe het lichaam in de zee werd geworpen en later tegen de rotsen te pletter is geslagen. Ze zag ook honden in het appartement en die honden zouden een rol zijn in de oplossing van dit drama. Er werden 2 honden ingezet. De ene hond spoort lijkgeuren op, de andere bloed- en lichaamssporen. De hond opgeleid voor het herkennen van een lijkgeur had beet. De andere hond rook niets. Dat moet betekenen dat Maddie enige uren dood in het appartement heeft gelegen alvorens ze verdwenen is. Het spoor dat de hond rook liep dood bij de buitendeur. De verklaring daarvoor is dat Maddie uit het appartement gedragen moet zijn.

Ook de controle-uren van ouders en vrienden kwamen niet overeen. Als Kate naar Maddie ging kijken, nam telkens een grote omweg, waarom is onduidelijk. Ook toen Kate ontdekte dat Maddie er niet meer was, nam ze terug die omweg om tegen haar vrienden en man te vertellen dat Maddie niet meer in haar bedje lag. Er waren geen sporen van inbraak dus het raam moet opengestaan hebben… En als ze ontvoerd zou zijn, waarom dan alleen Maddie? Na andere onderzoeken heeft mijn bloed gevonden achter de canapé, onder het raam. Waarschijnlijk was Maddie wakker geworden en hoorde haar ouders wat verderop praten. Misschien wou ze van de canapé op de vensterbank kruipen maar is er af geschoven. Waarom heeft dan niemand een ambulance opgebeld?

Ook een getuige zei dat de koffer van hun huurauto dagenlang had opgestaan, dag en nacht! Dit viel voor haar op omdat dit anders niet het geval was en de reden volgens haar was om de geur van een lijk te laten verdwijnen. Maar dit komt niet overeen met het verhaal van getuigen die zagen hoe een klein meisje in pyjama (en blote voeten) door een man werd gedragen, richting het strand..

Het zal altijd een mysterie blijven wat er nu juist gebeurd is en wie de dader is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here