Wat als de koersen kelderen: de beurscrash

0
1012
blog placeholder

Juich op crash-vrije dagen

Vandaag de dag ben je al winnaar als je geen verliezen hebt. Dus op een crash-vrije dag:  armen hoog en vuisten gebald. Leun een beetje achterover, kin vooruit en brede lach op je gezicht. Maar blijf wél zitten: je hebt immers niets gewonnen, alleen niks verloren. Kruis je benen over elkaar, dat straalt zekerheid uit: je portefeuille heeft niets geleden. Maar dat sprak voor zich: je had de crisis immers zien aankomen.
 

Bel je bank bij een kleine min

Belangrijk: alle schuld ligt bij je beleggingsadviseur en dat zal iedereen horen. Bel je adviseur op en trek daarbij je wenkbrauwen diep naar beneden. Scheld hem de huid vol en vraag op opgewonden toon “waarom de bank jou al jaren alleen maar troep verkoopt”. Dreig af en toe met het indienen van een klacht.

 

Trek bij een crash de haren uit je hoofd

Het gaat helemaal fout…….! Woel in je haren en klauw met je nagels in je huid boven de slapen. Stoot ondertussen uit onmacht een kop koffie omver. Sper de ogen wijd open, wat duidt op paniek! Maar heb jezelf nog steeds onder kontrole, wat blijkt uit de gekontroleerde beet op je onderlip.

 

Begin te huilen bij dreigend algeheel verlies

Dit is het uitgelezen moment voor de eerste tranen. Suggereer zelfmoordgedachten om je totale vertwijfeling te illustreren: steek twee potloden in je neusgaten. Belangrijk: niet erin rammen, verwondt jezelf niet! (Dit zijn maar tips voor gespeelde paniek).

 

 

Houd je dood bij totaal verlies

Had je écht Lehman-stukken? Laat je dan meteen op de grond vallen, benen in de lucht, en spartel enkele seconden als een dronken meikever. Laat dan je benen met een klap naar beneden vallen, slaak een diepe zucht, wend het hoofd opzij, ogen gesloten, en houd dan 30 seconden je adem in………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here