Verzorgde handen als visiteplaatje

0
994
blog placeholder

Schone handen

Het begint met een schoon gewassen hand en als je de hygiëne regels in acht neemt, was je dus met enige regelmaat je handen. Denk alleen al aan het WC-bezoek of als je iets klaar maakt om op te eten. Je handen kunnen, als ze niet schoon zijn, een bron van bacteriën zijn. Waarbij er ook mensen zijn die beweren dat het juist meer weerstand bewerkstelligt, is de norm toch echt minimaal schone handen te hebben. Wassen doe je al met een gewoon stuk zeep of vloeibare zeep uit een flesje en de mogelijkheden om regelmatig de handen te wassen zijn overal.

Daarbij kan water en zeep wel uitdrogen en daarvoor is een handcrème handig. Een teruglopend vochtgehalte in de hand (in de handpalm voel je het als eerste) is eenvoudig op te lossen door een dotje handcrème na het wassen goed in de huid in te wrijven. De gehele hand, want het verouderingsproces (wat ook door extreem droge handen versneld) valt aan de buitenkant van de hand als eerste op.

Als we toch geen water en zeep bij de hand hebben, er zijn antibacteriële gels die hetzelfde effect als gewassen handen bewerkstelligen. Verschillende merken voeren inmiddels deze gel in het assortiment en in miniformaat ook eenvoudig in de tas mee te nemen. De gel trekt in de hand en de handen hoeven dus ook niet afgedroogd te worden.

Nagelverzorging

Een opvallend onderdeel van de hand zijn de nagels en daar gaat de verzorging nogal eens mis. Want veel – veelal – vrouwen willen graag lange(re) nagels, maar hebben er eigenlijk niet de gewenste nagel voor (hard maar wel soepel). Met als gevolg dat deze in kan scheuren, af kan breken of laagjes los kunnen laten. Als je niet van “namaak” nagels houdt (ze zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende materialen), dan heb je feitelijk geen andere keuze dan de nagels kort(er) te houden. Waarbij een korte nagel net zo verzorgd kan zijn als een lange nagel.

Het gaat er slechts om dat de nagels verzorgd zijn en dat wil zeggen:

Lang of kort, netjes glad gevijld aan het uiteinden van de nagel (rond of recht aan de zijkanten, waarbij rechts weer meer kans op inscheuren geeft)
Geen vlekkerige of verkleurde nagels (wat na een felle kleur onder bescherming kan gebeuren)
Geen losse velletjes rond of op de nagels (meestal rond de aanhechting van de huid)

Een nagel kan je nog meer verzorgen door de bovenkant mooi glad te vijlen met een speciale vijl of breng een laagje glans nagellak op. Als je er een neemt die de natuurlijke kleur ophaalt, ben je ook meteen van gekleurde nagels af. Er zijn er inmiddels ook (nagellak)merken die calcium aan het product hebben toegevoegd.

Velletjes langs de huid haal je weg met wat nagelriemenolie en een bokkenpootje. Hiermee duw je voorzichtig de huid op. Zo lijkt de nagel ook langer.

Extra

Behalve een schoen hand met een verzorgde nagel kan je ook nog eelt op de handen hebben. Vaak aan de binnenkant net onder de vingers. Er zijn speciale borsteltjes op de markt die, bij regelmatig gebruik, het eelt doen verzachten. Combineer het altijd met een goed handcrème.

Na de speciale maskers voor het gezicht, zijn er inmiddels ook handmaskers. Een dergelijk masker opbrengen, nadat je de hand goed gescrubd hebt en dit masker vervolgens even goed in laten trekken. De maskers hebben met name een hydraterende werking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here