Veel verschillende soorten goud, allemaal prachtig voor een exclusieve trouwring

0
1353
blog placeholder

Goud is de kleur van luxe en rijkdom. Als sinds jaar en dag wordt goud gebruikt om alles van waarde te vervaardigen. Een trouwring is het symbool van de liefde tussen u en uw partner, een symbool van grote waarde. Onder andere om deze reden wordt er vaak voor goud gekozen bij het uitzoeken van een trouwring. Het klassieke beeld dat wij hebben bij goud is de geel gouden kleur. Maar naast dit klassieke geel goud zijn en nog meer kleuren goud. Voorbeelden hiervan zijn witgoud, rood goud en blauw goud.

Sinds jaar en dag is witgoud een veel gekozen kleur goud voor trouwringen. Een witgouden trouwring is duurder dan een klassiek geel gouden trouwring. Om een ring witgoud te krijgen wordt er palladium aan het gele goud toegevoegd. Palladium is een duurdere grondstof dan goud, dus hierdoor stijgt de kostprijs.

Een andere populaire kleur goud voor trouwringen is rood goud. Om rood goud te maken wordt er koper toegevoegd aan het gele goud. Voorheen was het rode goud vooral gewild Azië, maar de vraag naar rood goud in Europa is de laatste jaren enorm gestegen.
Wanneer je geel goud mengt met het metaal indium ontstaat er blauw goud. Het blauwe goud is in vergelijking met rood, wit of geel goud een weinig voorkomende variant.

Door het toevoegen van verschillende metalen aan het klassieke geel goud zijn er veel prachtige kleuren goud ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn paars of groen goud. De meest gekozen kleuren goud voor een trouwring zijn witgoud, geel goud, of roodgoud. Maar wanneer u van een originelere kleur houdt, dan zijn er veel mogelijkheden. De waarde van de ring wordt bepaald door de hoeveelheid goud er wordt gebruikt en de zuiverheid van het goud. Het toevoegen van een ander materiaal om de kleur te veranderen kan dus de prijs verhogen of verlagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here