Valt je niets aan me op

0
723
blog placeholder

Zie je niets aan me

Voor iedere man een herkenbare situatie. Er wacht een avondje stappen. Alleen hare majesteit moet de badkamer nog verlaten en dan kan het feest beginnen. Eindelijk, de badkamerdeur zwaait open, en dan komt het: “Valt je niets aan me op?”.

Er zijn momenten in een relatie die het partnerschap onnodig hard op de proef stellen. Is het niet genoeg dat je graag dezelfde films ziet, dat je geen ruzie maakt om de handcrème en dat je om beurten de vuilniszak aan de straat zet?

Nee, ze wil het nú weten. Haar bezoek aan de kapper een week geleden bleef immers ook al onbesproken. Alleen de haarkleur had hem een reactie ontlokt, of althans de rode kleur in de wasbak. Het leidde tot de vraag: “Heb je hier soms een kip geslacht?”

En terwijl ze in de regel met de handen in de heupen en vol verwachting op antwoord wachten, vertoont ons gezicht meestal totale onschuld. En laten we eerlijk zijn: zelfs als ze met Star Wars-masker op hun hoofd en latex panty’s door het appartement zouden huppelen, zou ons antwoord hetzelfde zijn: “Nee, wat dan? ” Maar hun gezicht spreekt dan boekdelen, en dat is een taal die ook wij begrijpen: het foute antwoord.

Wat bedoelt ze toch in godsnaam

Maar we geven niet op en panisch beginnen we haar gestalte te scannen: hoofd, buik, benen, armen, alles zit er nog steeds. Wat bedoelt ze in godsnaam? Dus vragen we: “Kan je me een hint geven?” Als we als resultaat de dichtsbijzijnde föhn naar ons hoofd krijgen, proberen we het nóg een keer, dit keer grondiger: twee ogen, een neus, een mond, twee oren. Het heeft geen zin, we komen er niet op.

En zo trappen we elke dag opnieuw in de communicatie-valkuilen die de sleur van elke relatie voor ons in petto heeft. Tegen de spaghetti-wirwar van vrouwelijke denkstructuren zijn we niet opgewassen.

Wat kan diplomatie in je relatie betekenen

Alleen een dwaas denkt dat hij met enige diplomatie weer uit dit soort hachelijke situaties geraakt. Integendeel, eerder weet je Hamas ertoe te bewegen om voortaan van de Gazastrook af te zien.

Veel mannen geloven dat hun partner anders is dan andere: ongecompliceerder. Eigenlijk best een prima maatje. Soeverein als het gaat om haar figuur en immuun voor oppervlakkige complimenten. Maar dat is onzin! Voor het zelfde geld zou men kunnen denken met de kerstman of de paashaas getrouwd te zijn. Egaal wat een man op zo’n moment opmerkt, hij belandt met elk antwoord in de goot.

Het bestaat: het enig juiste antwoord

Beste mannen, hier een goede raad: ga nooit in discussie. Je hebt met een vrouw te doen. Egaal hoe je het keert of draait, je komt er niet uit. Doe het enig juiste! Vermijd situaties waarin het tot ongemakkelijke vragen kan komen. Hou monologen over het weer, doe alsof je je niet lekker voelt.

En als niéts help: gebruik dan de sublieme zin die vrouwen nog liever horen dan “Ik hou van je”. Deze zin zal je redden en luidt als volgt: “Ben je afgevallen? ” Zelfs als je niet het geringste vermoeden hebt wat ze eigenlijk had willen horen, daarmee tover je altijd een lach op haar gezicht en alles is oké.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here