Twitter, het nieuwe medium!

0
964
blog placeholder

CNN en tal andere grote internationale bedrijven beschreven Twitter al als een magisch medium. Je wordt ook meteen als “twittern00b” bestempeld bij je eerste “tweet” (een ander woord voor berichtje op twitter) bevestigd dat je niet weet wat @ replies zijn en als je niet weet wat RT is, dan ben je nog verder van huis.

Twitter is in oktober 2006 opgericht in San Francisco. Wat je moet doen?: “Maak een account, en schrijf gewoon op wat je aan het doen bent.” Dat is de boodschap van Twitter. Maar Twitter groeide heel sterk.  Van een kleine site vol met nerds groeide Twitter tot een waar medium. Bijvoorbeeld bij de crash van Turkish Airlines bij Schiphol. Alle tv zenders zaten te wachten op een persberichtje van ANP, Twitter stond vol met berichten van ooggetuigen en foto’s. Velen mensen sluiten hun Hyves account en gebruiken Twitter. De manier om te weten waar je vrienden meebezig zijn. Je stuurt een reply (begin je reply altijd zo: @(hierdenaamvandetwitteruser) en druk op send. De ander ontvangt je bericht en zo kun je eeuwig replies naar elkaar sturen. En ja, dat werkt zeer verslavend. Wil je een leuk bericht opnieuw plaatsen omdat jij het grappig of nuttig vond? Retweet het bericht! (doe dat zo: RT @(hier de naam van de originele schrijver): (en dan hier het bericht)). Zo zijn er nog vele andere dingen die je kunt doen op Twitter. Heb je een weblog met rss feed? Zorg dan dat er automatisch een tweet over het nieuwe bericht in je rss feed wordt geplaatst. Zo kun je nog eeuwig doorgaan met experimenteren!

Het leuke van Twitter is het spontane. Je kunt natuurlijk gewoon antwoorden op de vraag “What are you doing?” maar de meeste “tweeps” (personen die Twitteren) verwerken in een dergelijk tweet een grappige mening, een link naar een heel leuk filmpje of zoiets. In het begin lijkt het heel stom. Want wie zit er nou te wachten op jouw mening van iets?

Zorg dat je veel mensen volgt en je zult zien dat die jou dan ook weer volgen. Hele discussies kunnen volgen door een bericht zoals: “Ik vind dat Twitter heel onhandig is”. Je vind de meest rare mensen terug op Twitter, je kunt naar het “OMG, I AM SO HAPPY TODAY” verhaal luisteren van Oprah Winfey (die trouwens @oprah heet). Wil je weten wat er vandaag in de aanbieding is bij Albert Heijn? Volg @ahbonus! Meer weten over wijn? Volg dan bijvoorbeeld @slijterijmeisje! Meer weten over het leven van een internet goeroe? Volg dan @2525 aka Francisco van Jole, die het Internet in Nederland introduceerde. Zo kun je zelf mensen “followen” (volgen, dus) die jij interessant vind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here