Tips & Tricks voor succes op school

0
876
blog placeholder

School is een kwelling voor vele scholieren. Kinderen motiveren om de mouwen op te stropen en hard aan hun studie te werken is een lastige taak voor vele ouders. Ik zelf heb weinig moeite met leren en studeren in tegenstelling tot vele andere leeftijdsgenoten. Ik heb me dan ook vaak afgevraagd waaraan dat nou ligt. Natuurlijk verschilt iedereen van elkaar maar om nou het optimale rendement uit je hersencapaciteiten te halen heb ik hier een paar praktische tips op een rijtje:

Ontspanning voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan nog zware
lichamelijke inspanning gaan doen zoals bijvoorbeeld sporten kan de
slaap beïnvloeden. Ook geestelijke inspanning als huiswerk of het
spelen van een drukke videogame kun je beter een uur of 2 voor het
slapen gaan vermijden. Je doet er verstandig aan om voordat je gaat
slapen iets ontspannends te gaan doen. Hierdoor kan je nachtrust
beduidend beter zijn. Probeer een vast ritme aan te houden wanneer je
naar bed toe gaat.

Uitslapen, gewoon doen!

Het is gebleken dat voldoende slaap goed is voor je leerprestaties. Slaap dus lekker goed uit en als je dit doordeweeks niet doet slaap dan lekker in het weekend uit tot een uur of 2 in de middag. Gemiddeld heeft een mens 8 uur slaap per dag nodig maar dit betekend niet dat je hiernaar moet streven. Ik weet van mezelf namelijk dat ik me het fitst voel na 10 uur slaap.

Geniet maar, drink met mate

Alcohol kan duidelijk een negatief effect hebben op je schoolprestaties. Vandaar dat zelfbeheersing erg belangrijk is wil je een makkelijke tijd tegemoetkomen op school. Tijdens het uitgaan kan een paar glazen nog wel door de bocht maar om nou elke week een keer jezelf te bezatten kan catastrofaal zijn voor je hersenen.

Eet voldoende vis

Vissen bevatten bepaalde stoffen dat je concentratievermogen verbetert. Als je nou geen vis lust is het geen ramp. Er zijn andere manieren om deze stoffen binnen te krijgen naast vis. Je zou kunnen gaan voor visolie of vispilletjes maar de stoffen zitten ook gewoon in bepaalde boters dus smeer het gewoon lekker op je sneetje brood.
Een belangrijk voordeel hiervan ten opzichte van cafeïne is dat cafeïne verslavend kan werken er treedt gewenning op. Je hebt naarmate je meer koffie drinkt steeds meer nodig om hetzelfde effect te verkrijgen.

Verder is het een noodzaak om gewoon je spullen en werk bij te houden. Dit scheelt je op termijn een hoop gerommel. Voor mensen zonder discipline, waaronder ook ik behoor, kan dit echter heel moeilijk zijn. Wat erg goed werkt in dit geval is dan jezelf opsluiten zonder enige afleiding. Een kamer met een bureau, een stoeltje,een lamp, wat drinken, een beetje muziek en je huiswerk uiteraard en je bent klaar om te knallen. Hup in een uurtje tijd heb je gewoon netjes je werk af en wanneer je goed op dreef bent vliegt de tijd voorbij dus zo erg is dat nou ook weer niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here