Tips om zelf te gaan sporten

0
826
blog placeholder

Daar ben ik weer, het schrijven stond even op een laag pitje in verband met het ontwikkelen van een eigen website en ziekte.
Ik heb door een flinke griep twee weken weinig tot niets kunnen doen en dus ook helaas niet kunnen sporten. Toch voel ik me inmiddels wel weer goed en ga ik vanaf deze week weer fanatiek beginnen met fitness, de kilo’s zijn er nog steeds te veel en ze moeten er gewoon af. Gelukkig zijn het er inmiddels al wat minder geworden en omdat ik nu ook op mijn voeding let werkt dat natuurlijk goed mee.

Ik zal jullie wat tips geven om zelf te gaan sporten

De eerste tip lijkt heel simpel maar werkt echt, kijk eens rond bij verschillende sportscholen en vraag informatie. Sommige sportscholen bieden complete begeleidinsgprogramma’s om af te vallen of  trainingen in groepsverband. Laat je niet afschrikken door allerlei mensen in prachtig slanke lijven. Sport moet leuk zijn en blijven. Maak je uiteindelijke keuze gebaseerd op de kosten, de uitstraling van de sportschool en je eerste indruk.

De tweede tip, probeer een sportmaatje te vinden, met zijn tweeën sporten is namelijk veel leuker dan alleen bovendien kun je elkaar stimuleren. Zorg er wel voor dat je sportmaatje ook gemotiveerd is anders steek je elkaar aan met demotivatie en komt er uiteindelijk alsnog niets van. Zonde van je tijd en van je geld dus. Als je beide gemotiveerd bent wordt sport vanzelf leuk En onthoud, het gaat erom dat het leuk blijft, je hoeft echt niet elke dag 2 uur te staan zweten met het meest heftige fitnessprogramma wat er is. Het gaat erom dat je beweegt en het liefst minstens 30 minuten per dag. Een half uurtje per dag snelwandelen of hardlopen is ook bewegen en voldoende om een gezonder lijf te krijgen en zelfs af te vallen.

De derde tip, de motivatie. Waarom wil je gaan sporten? Wil je afvallen zonder al te veel op je voeding te letten of wil je gewoon wat gezonder bezig zijn of wil je juist een echte bodybuilder worden? Als je wilt gaan afvallen zul je echt hard moeten gaan trainen en dat houdt in flink hardlopen, op de crosstrainer of begeleidde fitnessprogramma’s (zoals bijvoorbeeld cardiofitness). Je zult dan wel een beetje op je voeding moeten gaan letten. Je zult wel merken dat je vooral na de eerste tijd steeds minder honger krijgt omdat je lichaam je overtollig vet gaat verbranden.Wil je gewoon wat gezonder bezig zijn is het half uurtje per dag al voldoende, je gaat je vanzelf lekkerder en fitter voelen. En als je een echte bodybuilder wilt worden dan gaat het maar om 1 ding, trainen, trainen en trainen. En enorm op je voeding letten. Hierover is enorm veel informatie te vinden op het internet en de sportscholen hebben vaak uitgebreide informatiefolders en allerlei soorten voedingssuplementen om je daarbij te helpen.

Ik ben zelf inmiddels ruim 10 kilo kwijt, mijn broeken zitten weer beter en mijn riem zit nu op het laatste gaatje en ik ben half januari begonnen met sporten en 39 jaar oud. Het kan dus echt, afvallen door sporten maar je moet er wel wat voor over hebben, voornamelijk tijd en zin. Afvallen gaat helaas nooit vanzelf, alleen dieëten is vaak een noodoplossing en een wondermiddel bestaat nog niet.
Succes met sporten allemaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here