The Terminator

0
1259
blog placeholder

De eerste film is van 1984 en is geregisseerd door James Cameron. De film draait om Sarah Conner (Linda Hamilton) die een rustig leventje leidt. SkyNet, de hoofdcomputer die de machines bestuurt, stuurt een machine, terminator, terug in de tijd om Sarah Connor te vermoorden. Sarah Connor is namelijk de moeder van een nog te geboren John Connor die de leider van de mensen zal zijn. Tegelijkertijd met de terminator (Arnold Schwarzenegger) wordt Kyle Reese (Michael Biehn) gestuurd. Deze zal Sarah Connor moeten beschermen tegen de terminator. Opmerkelijk in de plot is dat de vader van John Connor Kyle Reese is. Aan het einde van de film worden beide robots uitgeschakeld waarna Sarah Connor afreist naar New Mexico.

The Terminator: Judgment Day

In 1991 kwam de tweede film uit, eveneens geregiseerd door James Cameron. In deze film is John Connor (Edward Furlong) een twaalf jaar oude kwajongen. Hij wordt opgevoed bij pleegouders, nu zijn eigen moeder in een psychiatrisch instelling is gezet. SkyNet stuurt een robot om John Connor uit te schakelen, de T1000 (Robert Patrick). Om John Connor te beschermen wordt de terminator, T800, gestuurd (Arnold Schwarzenegger). In de eerste film vormde de T800 een gevaar voor de mensen, in de tweede film is de T800 juist de beschermer. De T1000 kan gezichten en lichamen van anderen aannemen door ze aan te raken. Dit kan de T800 niet. In de film probeert de T1000 John te vermoorden, terwijl de terminator John probeert te helpen gaan deze beiden nog langs Sarah Connor. Na Sarah Connor bevrijd te hebben besluiten ze naar het huis van Dr. Miles Bennett Dyson (Joe Morton) te gaan. Deze is de directeur van speciale Projecten bij de Cyberdyne Systems Corporation. Het bedrijf is in een beginfase van het bouwen van de supercomputer. Na Dyson te hebben overtuigd gaan ze allevier naar het bedrijf om daar de restanten te vernietigen. Dyson offert zichzelf op en blaast het gebouw op. De T1000 wordt in een fabrieksoven uitgeschakeld en ook de terminator besluit voor de veiligheid zich te laten dalen in de hitte.

 

The Terminator: Rise of the Machines

Een derde film van de Terminator liet lang op zich wachten. In 2003 kwam de langverwachte derde deel uit. Dit deel werd geregisseerd door Jonathan Mostow. In dit verhaal is John een volwassen man. SkyNet stuurt een vrouwelijke robot (Kristanna Loken), de TX,  om John (Nick Stahl) en zijn toekomstige vrouw Kate (Claire Danes) uit te schakelen. Voor Arnold Schwarzenegger is de taak weggelegd John en Kate te beschermen, zodat deze kinderen kunnen krijgen. Na het een en ander uitgelegd te hebben aan John, besluit John dat hij SkyNet zelf plat zal leggen en de baas van SkyNet, de vader van Kate, zal redden. Ze hebben weinig tijd nu er om 18 minuten over 18 uur raketten zullen worden afgevuurd. Tijdens het kat en muis spel bereiken ze de vader van Kate te laat, vlak voor hij overlijdt vertelt hij aan John en Kate dat ze naar Crystal Peak moeten. Dit is een oude bunker waar ze SkyNet, dat zichzelf heeft geactiveerd, kunnen uitschakelen. Aangekomen in Crystal Peak helpt de Terminator het koppel door zichzelf en de TX op te blazen. Eenmaal in de bunker komen ze erachter dat ze hier SkyNet niet kunnen uitschakelen. Het is een oude bunker waar zij voor bescherming zijn ondergebracht. Op de wereld ontploffen raketten en via radio hebben ze contact met een aantal overlevenden.

 

Terminator Salvation

Dit is op het moment de vierde en laatste film in de reeks. In 2009 ging de film in première met Cristian Bale als John Connor. Schwarzenegger dat in de vorige drie films een rol had, komt in deze film niet voor. Zijn rol wordt vertolkt door Roland Kickinger. Anders dan de vorige drie films sluit het verhaal in deze film niet meteen aan op de vorige film. John Connor leidt het verzet tegen SkyNet in 2018. Hij ontmoet Marcus Wright, maar hij weet niet wat hij van hem moet vinden: is hij afkomstig van de toekomst of is hij van het heden. Niettemin besluiten ze samen tegen SkyNet te strijden. In de film komen elementen van de vorige films bijeen, zo zien we het begin van SkyNet en Kyle Reese.

Extra

In 2008 is een televisieserie over de terminator uitgebracht, The Sarah Connor Chronicles. Het verhaal speelt af na de tweede film, Judgement day. Sarah en John Connor dienen allerlei vormen van gevaar te trotseren terwijl ze op de vlucht zijn. Naast een televisieserie zijn er ook video games uitgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here