techniek op de gitaar

0
1173
blog placeholder

Ik heb een techniek ontdekt die je kunt toepassen op de akoustische gitaar.

Je doet het doormiddel van een permanente tap te plaatsen met de wijs vinger,van je rechterhand zo krijg je echt uitheemse geluiden.
Ik ben er zelf al een jaar mee bezig en heb er al heel wat mooie geluiden mee gemaakt je kunt het toepassen als uitbreiding van een akkoord of als noot toegevoegd aan 
een tokkel melodie dat geeft soms een extra demensie van klank.

Ik zelf pas het vaak toe op slaggitaar dan die extra noot geeft zoveel mogelijkheden ,en je slag klinkt echtheel uniek je kunt dan vrij gemakkelijk(mits je eelt op je wijsvinger hebt)de noot aan het akkoord veranderen.
Wat een heel unieke manier van spelen oplevert je kan in veel steilen uitkomen je kunt ook van compleet akkoord wisselen en een nieuwe toon erbij zoeken het is wel puzzelen ermee maar je kan in hele mooie geluiden uitkomen.
Zo deed ik op deze manier zelf akkoorden samen stellen drie tonen met links en dan een noot erbij met rechts dan heb je een vierklank dit akkoord tokkelen en dan over in vier totaal andere tonen.
Dit crieert echt mooie klanken ik kon omdat ik steun had aan een permanent geplaatste wijsvinger,de snelheid echt opvoeren en kon zelfs mee spelen op de akoustische gitaar met dj tiesto zo snel.

Dus er zijn veel mogelijkheden

Ik ben erg tevreden dat ik dit uitgepuzzeld heb ik heb er veel voordeel van je kan ook overgaan van conventioneel spelen,en dan naar deze techniek het vergt wel vaardigheid maar oefening baart kunst.
Ik zelf gebruik het voor een beetje klassiek beetje spaans en bleus ook wel en ben het echt aan het ontwikkelen en het gaat goed.Verder oefen ik ook nog wel eens op de fingerpicktechniek van mark knopfler en dat is ook best nog moeilijker da je denkt.

Zeker omdat ik maar 2 vingers goed kan gebruiken en met deze techniek 1 vinger op de neck pick-up en dan met 3 vingers pickend tussen de middel en bridge pick-up zo spelend betekent voor mij dat ik de intro van telegraph road niet echt kan spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here