Succesvol verkopen via internet

0
967
blog placeholder

 

De zolder opgeruimd en spullen gevonden die verkocht kunnen worden? Plaats een advertentie op internet. Veel spullen verwisselen hierdoor van eigenaar. Met een goed opgestelde advertentie en een mooie foto wordt de kans op een succesvolle verkoop groter.

 

De site

 

Er zijn verschillende geschikte sites waar een advertentie op geplaatst kan worden. Marktplaats en speurders zijn enkele bekende sites waarvan marktplaats wel de meest bekende is. Het is ook mogelijk om op verschillende sites dezelfde advertentie te plaatsen zodat het artikel vaker wordt bekeken en daardoor misschien ook sneller wordt verkocht.

 

De advertentie

 

Categorie – Kijk eerst onder welke categorie het artikel valt en welke artikelen er worden aangeboden. Plaats dan de advertentie in de juiste categorie.

 

Advertentie – Houd er rekening mee dat bij een groot aanbod van dezelfde soort artikelen de verkoop ook moeilijker kan gaan. Daarom is het ook belangrijk om een advertentie goed en zonder taalfouten op te stellen. Gebruik in de titel zoekwoorden waar kopers op zoeken. Stel de advertentie kort en duidelijk op, probeer een pakkende tekst te verzinnen maar vermeld wel de informatie die voor de koper belangrijk kan zijn. Bij de verkoop van apparaten en auto’s kan technische informatie van belang zijn. Vermeld ook evt. beschadigingen. Geef altijd eerlijke informatie.

 

De prijs van het artikel

 

Bepaal vooraf de prijs die het artikel uiteindelijk op moet gaan leveren. Laat nog wat ruimte over om te onderhandelen. Wees reëel bij het bepalen van de prijs, een beschadigd of verouderd artikel levert minder op. Trendy artikelen worden vaak beter, sneller verkocht en leveren meestal ook nog meer op. Verkoop ongebruikte artikelen daarom zo snel mogelijk en zet ze niet weg op zolder.

 

Het schoonmaken van een artikel

 

Een vies of stoffig artikel nodigt niet uit tot kopen. Maak spullen eerst goed schoon.

 

Het maken van een foto

 

Plaats altijd een foto bij een advertentie. De koper kan zo zien om welk artikel het gaat, of het voldoet aan zijn wensen en hoeveel geld hij er voor wil betalen. Daarna kan er een bod worden gedaan en begint de onderhandeling. Zonder foto zal een artikel minder snel worden verkocht of helemaal niet omdat het aanbod vaak groot is. Plaats het artikel tegen een rustige achtergrond en ruim alle andere spullen op zodat het artikel beter uit komt en alle aandacht daarna uit gaat. Een mooie foto vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

 

Reageren op mails

 

Reageer zo snel mogelijk op een mail. Bij een te late reactie is de kans groot dat de koper het artikel al ergens anders heeft gekocht. Verwacht niet dat het artikel al binnen een paar dagen is verkocht. Er kan soms langere tijd overheen gaan voordat er een bod wordt gedaan. Wacht reacties geduldig af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here