Storend gedrag bij tennis

0
1351
blog placeholder

Storend gedrag bij het tennisspel. Het kreunen heeft geholpen aan het succes van verschillende wereldsterren in tennis. Maar het stukslagen van hun tennis raketten en het agressief reageren tegenover de tegenspeler geeft geen goed voorbeeld voor de beginnende tennisspeler.

Kreunen

Rafael Nadal en verschillende ander sterren kreunen bij het terug slaan van de bal. Maar waarom zouden ze dat doen wel ze doen dit voor verschillende redenen. Ze doen dit bevoorbeeld om te tegenstreven uit concentratie te brengen en zo te zorgen dat hij inschattings fouten gaat maken. De laatste tijd storen zich altijd maar meer en meer tennis liefhebbers er aan. Ik vind het zelf ook zeer ongepast bij het spelen van tennis dat je bij elke bal moet kreunen.

 

Stuk slaan van de raket

Het probleem hier bij is dat alle jeugd tennissers dit gaan na doen maar wat de vele kinderen op die leeftijd niet weten is dat de professionele tennisspelers zijn raketen gesponserd zijn. Zie dit voorbeeld maar deze tennisser laag door zijn frustraties bijna al zijn raketten stuk. Dit is dus absoluut niet het goede voorbeeld voor beginnende tennisspelers.

 

Ageressief tennisspel

We merken op dat er altijd maar meer en meer speler gefrustreerd graken en beginnen te schelden en te gooien met hun raket. De laatste tijd horen we dit altijd meer en meer om dit deels te voorkomen hebben ze een project opgestart genaamd ” fairplay ” dit project probeerd de jeugd bij te brengen dat tennissen niet alleen gaat om roepen en met tennisraketten gooien gaat maar dat tennis ook op een aangename en rustige manier gespeeld kan worden. hierdoor promoten ze ook door op tornooien fairplay te spelen. Door dit te doen kan je ook de fairplay prijs winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here