Setje babykleertjes vs. origineel kraamcadeau

0
932
blog placeholder

Als moeder van twee kleine kinderen weet ik als geen ander dat de meeste mensen die op kraambezoek komen je blij willen maken met een setje babykleding. Op zich is daar niets mis mee. Je mag een gegeven paard immers nooit in de bek kijken. Meestal hebben de aanstaande ouders al zorgvuldig een prachtige garderobe samengesteld en zitten niet te wachten op nog meer kleding die misschien helemaal hun smaak niet is. Dat de babykleding dan ongedragen in de kast blijft hangen of zelfs weggegeven word is in het laatste geval niet uit te sluiten. Om dit te voorkomen kun je beter geen kleding cadeau doen, maar op zoek gaan naar een ander leuk en origineel kraamcadeau. Een aantal alternatieven zal ik opsommen:

Schilderijtje
Een schilderij met de naam van de baby is een uniek cadeau en een echte blikvanger voor in de babykamer.

Een draagdoek
Het dragen van een baby in een
draagdoek is heel goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de
baby. Zowel baby als mama hebben plezier van dit cadeau.

Een houten naamtrein
Dit cadeau heeft een dubbele functie. Eerst is het leuk als decoratie op de kinderkamer. Later als het kind wat ouder is, kan het als speelgoed dienen.

Geboortetegel
Als je een geboortekaartje ontvangen hebt, kun je een geboortetegel laten maken met de gegevens uit het kaartje. Een fantastisch cadeau, welke een leven lang mee zal gaan.

Tandendoosje
Een doosje om in de toekomst de melktandjes in te bewaren is een heel leuk kraamcadeau. Het doosje zal altijd een emotionele waarde hebben voor zowel de ouders als hun kind, want zijn of haar melktandjes zitten erin. 

Bestekje
Een mes, lepel en vork eventueel met de naam van de baby ingegraveerd blijft leuk om te geven. Vooral  omdat je weet dat een kind daar veel plezier van gaat hebben als het eenmaal begint met het ontdekken van voedsel.

Fopspeen met naam
De pasgeboren baby heeft nog veel zuigbehoefte en een fopspeen kan daar uitkomst in bieden. Echt hip wordt deze pas als de naam van de baby er op staat. Hier kun je haast de plank niet mee misslaan!

Een box- of speelkleed met naam
Een gepersonaliseerd cadeau doet het altijd goed. Laat de naam van de baby bedrukken op een box- of speelkleed. Of het geboortekaartje dat terugkomt op het speelkleed. Heel origineel en persoonlijk.

Er zijn natuurlijk nog zoveel andere leuke en originele kraamcadeaus, want het aanbod is enorm. Ik zou zeggen, kijk eens rond op internet. Je zult zeker iets vinden dat én binnen je budget past én veel leuker is dan het standaard kleding setje. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here