Pvc vloer – Flexxfloors

0
1413
blog placeholder

 

Flexxfloors is een kunststof vloer. Het materiaal is flexibel, sterk, zelfklevend, maar 2mm dik en geschikt voor elke ruimte in huis. De vloer is eenvoudig en snel te leggen op een schone, vlakke ondergrond.

 

Flexxfloors

 

Flexxfloors is een kunststof vloer die zelfklevend is en gemakkelijk te leggen. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en decors en kan naar eigen smaak worden samengesteld.

 

De voordelen van flexxfloors zijn:

–         Het materiaal is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit.

–         De vloer is sterk en slijtvast.

–         Het materiaal is flexibel.

–         De vloer is geluiddempend.

–         De vloer is hygiënisch omdat het gemakkelijk schoon te maken is.

–         De vloer is vocht en krasbestendig en dus ook geschikt voor de keuken en badkamer.

–         Het is gemakkelijk te leggen.

–         De vloer is geschikt voor vloerverwarming.

–         De vloer voelt zacht en warm aan.

 

Milieu

 

Flexxfloors wordt milieuvriendelijk geproduceerd zonder zware metalen en is 100 procent recyclebaar.

 

Garantie en kwaliteit

 

Flexxfloors is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en wordt geproduceerd volgens moderne technieken. Er wordt 5, 7 of 10 jaar garantie op de vloer gegeven, afhankelijk van de collectie.

 

Egaliseren

 

Flexxfloors moet op een vlakke ondergrond worden gelegd. Een ongelijke vloer moet eerst geëgaliseerd worden. Scheuren en gaten in de vloer kunnen worden gevuld met snelcement. Daarna kan er een toplaag op de vloer worden aangebracht waar het egalisatiecement bovenop komt.

 

Materialen:

Egalisatiecement

Hechtmiddel

Schroeven

Snelcement

Spaanplaat 12 mm

Voorstrijkmiddel

 

Gereedschap

Blokkwast

Boormachinemixer

Handzaag

Metalen plakspaan

Plamuurmes

Rolmaat

Schroevendraaier

Speciekuip

Rubberen werkhandschoenen

 

Een betonnen vloer moet droog en stofvrij zijn. Een houten vloer moet vrij zijn van uitstekende spijkers en andere oneffenheden. Met snelcement kunnen diepe scheuren en gaten worden gevuld. Snelcement wordt snel hard. Maak elke keer kleine porties. Trek stevige rubberen handschoenen aan bij deze klus want snelcement is agressief materiaal.

 

Door de vloer in te smeren met voorstrijkmiddel zuigt de vloer minder op en dit zorgt voor een beter eindresultaat. Bereken hoeveel egalisatiemiddel er nodig is door het vloeroppervlak op te meten. Er is per m2 ongeveer 3 kg nodig.

 

Met spaanplaat kan een 2 mm dikke toplaag worden aangebracht waarbij de platen in halfsteensverband worden gelegd. Zet de platen om de 30 cm vast met verzonken schroeven. Bestrijk de platen met hechtmiddel en vul kieren en spleten met snelcement. Een sterk aflopende vloer kan worden gevuld met egalisatiekorrels waarover de nieuwe topvloer komt.

 

Mix in een speciekuip het egalisatiecement en zorg ervoor dat het klontvrij is. Dat de specie dun blijft is normaal. Giet nu het egalisatiemiddel over de vloer, het vloeit vanzelf gelijkmatig uit. Werk daarbij in banen zodat u overal goed bij kunt komen. Met de plakspaan vloeit het middel beter uit. Vul de hoekjes ook op. Laat het cement 24 uur drogen voordat er evt. een nieuwe laag op de vloer kan worden aangebracht. Maak het gereedschap na gebruik goed schoon.

 

Flexxfloors leggen

 

Laat het materiaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het wordt gelegd. Zorg voor een schone, droge, stofvrije, vlakke ondervloer. Verdeel met twee loodlijnen de ruimte in vier gelijke stukken. Hier kan evt. een slaglijnmolen voor worden gebruikt.

 

De beschermfolie verwijderen en in het midden van de ruimte beginnen met leggen waarbij de eerste rij strak tegen de loodlijn in de lengte van de ruimte komt te liggen.

 

De strook strak aandrukken en vanuit het midden naar buiten wrijven over de hele lengte van de strook.

 

Elke volgende strook moet naadloos aansluiten.

 

De stroken kunnen met het flexxfloors mes en de liniaal op maat worden gesneden. De strook insnijden en voorzichtig afbreken. De vloer is direct beloopbaar na het leggen.

 

Bij het op maat maken van flexxfloors is het gebruik van de speciale flexxfloorsliniaal en het mes aan te raden. Met dit gereedschap kan veilig worden gewerkt door de gradenhoek en de eenvoudige snijwijze. Flexxfloors is op eindeloos veel verschillende manieren te combineren door verschillende patronen en motieven te kiezen. Enkele mogelijkheden om flexxfloors te leggen zijn: wildverband, visgraat, visgraat met bies, tegel recht en tegel diagonaal.

 

De voordelen bij het leggen van flexxfloors zijn:

–         Het is eenvoudig en snel te leggen.

–         Het is direct beloopbaar na het leggen.

–         Het veroorzaakt geen lawaai, restafval of stof.

–         Er hoeft geen gebruik te worden gemaakt van machines of gereedschappen.

 

Er zijn drie verschillende collecties: Basic, Premium en De luxe. De Basic collectie is vooral geschikt voor studentenkamers, kinderkamers, speel en hobbyruimtes. De Premium collectie is geschikt voor de woon, slaap, badkamer en keuken. De Luxe collectie is geschikt voor elke ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here