Prijzige huidverzorgingsmiddelen

0
1161
blog placeholder

Bovenkant formulier

POTJES, FLESJES, TUBES!    

Potjes, flesjes, tubes! Mijn kast puilt ervan uit. Crèmetjes voor onder je make-up, voor de nacht, om rimpels te voorkomen, om rimpels te verminderen, tegen ouderdom, tegen vette huid, tegen grove poriën. Dan staan er ook nog  lotionnetjes voor alles en nog wat, om je huid te reinigen, om je ogen schoon te maken, om je huid te voeden, etc. Name it en ik heb het! Wat ik me toch niet voortdurend laat aansmeren in al die winkels en wat een kapitaal heeft dat niet gekost?        
En zag ik nu maar enig verschil na al dat smeren en zalven! Heb je je weer een nieuw product laten aansmeren, sta je je gezicht elke dag uitgebreid te bestuderen of je al enige verbetering ziet door wat het product je belooft. Maar natuurlijk helemaal niets van dat alles, nada!      

DE HUID VAN MIJN MOEDER          

Mijn lieve moeder is er niet meer, maar ik hoor het haar nog zeggen ‘flauwekul, geloof dat toch niet, allemaal geldverspilling’. En ik denk dat zij toch al het gelijk van de wereld heeft gehad, want na weken gebruik van steeds weer zo’n prijzig nieuw middeltje, ontwaar ik geen enkel verschil.
Ik had beter mijn moeder als voorbeeld kunnen nemen. Zelfs op haar oude dag  (85 jaar oud) werd zij nog geroemd om haar prachtige, gave huid, waar nog altijd geen rimpeltje of oneffenheidje op te bespeuren was. Bij haar opbaring in het Rouwcentrum zei de verzorgster ons, dat ze zelden zo’n prachtige, gave en rimpelloze huid had gezien! En wat deed mijn moeder er nu helemaal aan dan haar hele leven haar gezicht wassen met DDD-zeep (niet meer te verkrijgen helaas) en daarna te voeden met voor volwassenen eenvoudige Zwitsalzalf (ook al niet meer te verkrijgen) van een paar guldens/euro’s. Mijn moeder vroeg steevast om DDD-zepen als ze jarig was, waardoor ze een hele voorraad aanlegde en ze zelfs vooruit kon toen het uit de handel werd genomen. De Zwitsalcrème moest zij tot haar spijt helaas vervangen door een andere crème, maar het bleek een goed alternatief. Zag zij mij als een razende smeren en poetsen op mijn gezicht dat het een lieve lust was, dan schudde zij steevast haar hoofd en kon ze wat spottend lachen.        


OPRUIMEN

Ik moet de kast eindelijk opruimen, want als ik de deur ervan open, dan vallen al die smeerseltjes en lotionnetjes er zo langzamerhand uit en ook daar moet toch zeker een uiterlijke gebruiksdatum aan vastzitten? Ik bekijk dus één voor één  die enorme schat aan schoonheidsmiddeltjes, maar krijg daar al gauw genoeg van. Weg met al die rommel, want ik zie zelf door de bomen het bos niet meer. Wat is nu voor wat eigenlijk?? Hup in de klaargelegde, grote vuilniszak ermee! Vanaf nu pas ik nog slechts 1 gezichtsbehandeling toe, namelijk, de methode van mijn moeder! Welk voorbeeld had ik beter kunnen hebben dan haar gave en rimpelloze huid tot aan het eind van haar leven?           
Ik kijk in haar kast die ik nog altijd onaangeroerd heb gelaten en zie daar nog aardig wat DDD-zepen. Verder bestudeer ik het smeerseltje waarvan het potje nog voor de helft gevuld is en daar zal ik het mee doen voorlopig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here