Pita Shoarma

0
1156
blog placeholder

De kruidenmix

Ingredienten:

– 0.5 eetlepel kaneel poeder
– 1 eetlepel nootmuskaat poeder
– 1 eetlepel cayennepeper poeder
– 1 eetlepel kurkuma poeder
– 2 eetlepels gember poeder
– 2 eetlepels komijn poeder
– 2 eetlepels koriander poeder
– 2 eetlepels paprika poeder
– 2 eetlepels (fijn) zout
– 2 eetlepels zwarte peper gemalen
– 4 eetlepels knoflook poeder

Opmerking : Deze kruidenmix is in verschillende keren te gebruiken. De hoeveelheid kruiden die je gebruikt, is aan te passen naar eigen smaak, al naargelang je graag meer of minder kruidig eet.

Bereiding kruidenmix :

Je voegt al deze kruiden samen in één pot die je luchtdicht kan afsluiten. (bvb tupperware met deksel) Deze kruiden goed door elkaar schudden tot je zeker bent dat de kruiden goed homogeen gemixt zijn. Als je één van de smaken niet graag hebt, zoals bvb knoflook, dan kan je dit kruid bvb halveren. Heb je graag heel pikant, kan je de cayennepeper verdubbelen enz… Als je de mix van hierboven gebruikt, kom je dicht in de buurt van de pita die je gaat afhalen.

PITA SHOARMA:

Ingredienten:

– zelfgemaakte kruidenmix
– vlees (ongeveer 100 gram vlees per pitabroodje)
– pitabroodjes (deze ronde broodjes koop je best in je supermarkt of kruidenierswinkel)
– olijfolie
– rauwkost groentjes

Tip : Voor het vlees kan je kip, varken, runds of lamsvlees gebruiken. Origineel recept is met lamsvlees uiteraard. Voor de groentjes gebruik je seizoens rauwkost. (sla, tomaten, komkommer,…)

Bereiding pita shoarma:

Verwarm de olijfolie in een pan. Kruid je vlees naar eigen smaak (dus niet de hele pot kruiden in één keer gebruiken !!!) en bak je vlees op een heet vuur terwijl je voortdurend je vlees omroert. Als je vlees klaar is, steek je je pitabroodjes in de broodrooster. Snij het broodje open, leg op een bord en vul het met +/- 100gr vlees. Schik nog wat rauwkost bij op het bord en een sausje (looksaus, currysaus, mayonaise,…) en je kan eten.

Smakelijk !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here