Pasta met gerookte zalm

0
1093
blog placeholder

Ingredienten :

voor 2 personen

– 250 gram spaghetti
– 200 gram gerookte zalm
– 200 ml culinaire room
– 2 à 3 eetlepels verse fijngehakte bieslook
– 1 eetlepel olijfolie
– peper
– zout

Bereiding :

bereidingstijd is +/- 15 minuten

– Kook de spaghetti in voldoende gezouten water tot deze ‘al dente’ is en giet de spaghetti dan af in een vergiet.
 
– Terwijl de spaghetti staat te koken, maak je de saus klaar als volgt :

Doe de olijfolie in een pan en zet je vuur middelmatig. Wanneer de olie op temperatuur is, voeg je de gerookte zalm toe. Deze moet enkel wat garen, dus het vuur echt niet te hoog zetten. Na een minuutje ‘roerbakken’ is de gerookte zalm gaar. De zalm is in hele kleine stukjes gebroken ondertussen. Je voegt zout en peper toe naar believen, maar wel oppassen met het zout aangezien de meeste gerookte zalm al flink gezouten is. Als de zalm in dus in kleine stukjes is, gaan we de room bijvoegen. Zet het vuur laag nu, want de room gaat best niet aan de kook. Als dit mengsel bijna kookt, voeg je de verse fijngehakte bieslook bij. Voeg deze mengeling bij de spaghetti, roer goed om en laat het nog een paar minuutjes op het laagste vuurtje staan met deksel op de pot om het gerecht te laten ’trekken’.

Opmerking : Als je geen verse bieslook hebt, kan je gevriesdroogde bieslook gebruiken, maar deze gedroogde bieslook best toevoegen samen met de zalm en niet op het einde van de bereiding zoals hierboven.

Opdienen :

Opdienen kan je in een diep bord met een paar lange onverhakte bieslookjes overheen de spaghetti.

Suggestie :

Als je het gerecht te simpel vindt, bvb als je gasten hebt, kan je ook een stukje zalm bakken en eventueel groenten mee opdienen. Je krijgt dan gebakken zalm op een bedje van pasta met gerookte zalm en groentjes. (spinazie, andijvie, …)

Smakelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here