Op reis naar de Gili eilanden

0
1307
blog placeholder

Wat zijn de Gili eilanden

De Gili eilanden zijn drie kleine eilanden genaamd. Gili Meno, Gili trawangan, Gili Air. Deze drie eilanden liggen in de buurt van het eiland Lombok. De grootste van de drie eilanden is Gili Trawangan wat tevens ook het meest bewoonbare eiland is. Daarom gaat dit artikel voornamelijk over Gili Trwangan. In de loop der tijd is het eiland Gili Trawangan gemoderniseerd, er is elektriciteit en zelfs 1 pinautomaat. Op het eiland zelf is geen politie te bekennen of andere overheidsinstellingen die de veiligheid bewaken.

Verder zijn er ook geen voertuigen aanwezig. Taxi’s zijn er wel aanwezig, alleen is dit een paard met een kar erachter die voorzien is van een paar zitplaatsen. Qua accommodatie hoef je geen zorgen te maken deze kun je op het eiland ter plekke boeken.

Het eiland heeft niet een al te groot oppervlak, en daarom is het gebruikelijk voor elke bezoeker om een heel rondje aan de kust van het eiland te maken, dit neemt bij een normaal looptempo ongeveer drie uur in beslag.

Vervoer naar Gili

Vervoer naar de eilanden gaat alleen per boot, verder is er geen pier aanwezig dus je kunt er rekening mee houden dat je natte voeten krijgt. Als je vanuit Balie vertrekt kan je bij veel informatie balies een boot ticket kopen. Informeer eerst bij meerdere bureaus wat de prijs is van een ticket want deze kunnen behoorlijk onderling verschillen. Bij de aankoop van het ticket kan je een keuzen maken tussen een fast boot en een gewone passagiers boot, de fast boot doet er drie keer zo snel over en verschilt niet veel in prijs.

Wat is er allemaal te doen op gilie Trawangan?

In de ochtend kan je langs de kust voor een prikkie genieten van een heerlijk ontbijt dicht bij de kust. In de middag kan je lekker in de zon liggen of een rondje wandelen om het eiland.

Duiken

De meest beoefende activiteit op de Gili eilanden is het duiken in de mooie heldere koralen.

Op het eiland heb je dan ook genoeg duikscholen waar je de gelegenheid hebt om een cursus te volgen of getraind te worden zodat je meteen het water in kan. Als je het rustig aan wilt doen en lekker dicht bij de kust wilt blijven is er ook de mogelijkheid om te snorkelen en te genieten van het mooie heldere water en de vissen.

Na een middagje actief duiken, snorkelen, of wandelen is het tijd om te genieten van de heerlijke gerechten die langs de kust worden aangeboden door verschillende restaurants. Het gerecht dat het meest wordt voorgeschoteld is vis, dit omdat het vers is en relatief goedkoop is ten opzichte van de westerse prijzen. Voor een kreeft van 900 gram kan je rekenen op vijfentwintig euro, iets wat in Europa onbetaalbaar is voor iemand met het gemiddeld modaal inkomen. Na het etenstijd kan je lekker ontspannen bij de vele lounge cafés die dicht gelegen zijn bij de kust.

Twee keer per week kan je ergens terecht voor een feestje, deze feestjes zijn rond een uur of twee afgelopen, dit omdat iedereen vroeg wil slapen om de volgende dag van het mooie weer te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here