Onze poes

0
902
blog placeholder

We hebben een poes die op weg is naar de 21 jaar.
Als je bedenkt dat ik haar zelf heb uitgekozen uit het nestje van 2 kittens nadat ze een paar weken geboren was, dan loopt ze al een tijdje mee.
Onze poes is ouder dan de kinderen.

Toen ze 16 jaar was is ze aangereden en verdween ze voor een paar dagen uit ons leven. Dat was heel akelig. Gelukkig was een man zo vriendelijk om te stoppen met zijn auto, toen hij het scharminkeltje langs de kant van de weg zag liggen. De dierenambulance bleek al te zijn gebeld, maar zij hadden begrepen dat de poes dood was  en hadden aangegeven niet direct te kunnen komen.
De meneer stopte zijn auto en raapte de poes, die bleek te leven, voorzichtig op en stopte haar in een sporttas. Vervolgens reed hij naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek en gaf de poes daar af. Onze poes had een penning om met adres, maar, natuurlijk nooit aan gedacht, het telefoonnummer was gewijzigd. De dierenarts belde Amivedi, toch duurde het nog enkele dagen voor het bericht bij ons kwam. Wat waren we dankbaar dat ze nog leefde. Wat vriendelijk van die meneer om aandacht aan onze poes te geven en niet zomaar langs haar heen te rijden.

Dankzij hem kwam ze bij de dierenarts terecht en werd ze behandeld. Ze bleek een gebroken bekken te hebben. Vier maanden moest ze eten, drinken en leven in een kleine bench. En mauwen dat ze deed. De eerste dagen sliep ik als toegewijd baasje naast de bench, om haar alle aandacht te kunnen geven die ze mogelijk nodig had. Het ging bijzonder goed en ze genas voorspoedig. Het was wel een triest gezicht dat kwetsbare poesje in die bench. Een enkeling maakte de opmerking of het niet tijd was voor een spuitje. 16 jaar was tenslotte een respectabele leeftijd voor een poesje. Maar ik zag aan het kopje van de poes dat ze graag wilde leven en dat bleek terecht.

Vandaag anno 2010 leeft onze poes nog en met veel plezier. Haar vacht is mooi glanzend. Ze is echter wel doof en mauwt ons de oren van het hoofd. Ze is pas bij de dierenarts nagekeken en ze maakt het goed. Ze eet met smaak wel meermalen kleine beetjes en ze ligt veel diep te slapen op de bank. Maar het is heel gezellig en als het zo blijft gaan dan zal ze de 21 zeker halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here