Ontdek New York Tijdens De Kerstperiode

0
830
blog placeholder

New York, de stad die nooit slaapt, is werkelijk een magische plaats, eveneens tijdens de wintermaanden. Iedereen weet dat de kerstperiode de ideale tijd is om een bezoek te brengen aan de stad – en dit verklaart ongetwijfeld de toeristische drukte. Boek een hotel in New York en ontdek de pracht van deze stad tijdens de winter.

De “Big Apple” is een echte trekpleister. Toeristische attracties, zoals het Empire State Building, het bruisende nachtleven en de stad haar rijke cultuur, brengen jaarlijks een enorm aantal bezoekers naar de stad. Zelfs het koude en regenachtige weer houdt de toeristen niet tegen. Vele van de winteractiviteiten in New York, zoals het bezichtigen van de reusachtig verlichte kerstboom naast het Rockefeller Center en wandelen langs de sfeervol gedecoreerde etalages, vinden immers buiten plaats.

Zo wordt er, sinds 1931, elk jaar in de week na Thanksgiving een enorme kerstboom op Rockefeller Plaza geplaatst, versierd dertigduizend lichtjes, acht kilometer elektriciteitsdraden en een piek van Swarovski-kristallen. Tevens kan er geschaatst worden naast het Rockefeller center, een zeer populaire activiteit voor  toeristen zowel als de lokale bevolking. Voor fervent schaatsliefhebbers is er overigens een schaatspiste in Central Park, Prospect Park en vele andere locaties in de stad.

Toeristische rondleidingen worden het hele jaar door georganiseerd in New York. Een stem leidt je rond langs de meest interessante plekjes en vertelt je ondertussen de interessante mythen en verhalen van de stad. Luister aandachtig naar de gids en vergeet niet een heerlijk warme koffie te bestellen in één van de uitermate gezellige café’s in de nabije omgeving. Je kan kiezen uit de vele rondleidingen van de meest aantrekkelijke aspecten en bezienswaardigheden van de stad – de verschillende stadsbuurten, de culinaire hoogtepunten (een aanrader voor liefhebbers van pizza of chocolade), muziek, kunst, shopping, de architectuur en nog veel meer.

Vergeet eveneens het observatiedeck van het Rockefeller Center “Top Of The Rock” niet voor een prachtig uitzicht over de hele stad en Central Park. Het platform is open van acht uur tot middernacht en het 360° panorama van de New York skyline is enorm indrukwekkend.

Uiteraard heb je in deze prachtige stad ook een ruime keuze aan activiteiten binnenshuis waar je de prachtige cultuur en geschiedenis van de stad verder kan ontdekken. Zo mag je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan het theater, de talrijke winkels, restaurants en het bruisende nachtleven van de stad.

Annabel Oosterwijk schrijft over allerlei onderwerpen, onder andere reizen en hotels in New York. Voor haar volgende vakantie heeft ze zojuist een prachtig hotel in New York gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here