Om welke haartrends kun je dit jaar echt niet heen?

0
1645
haartrends

Droom je van een nieuwe look, maar heb je nog geen beslissing gemaakt over je haarstijl? Dan is het misschien een goed idee om eens te kijken naar de haartrends van dit jaar. De eerste maanden van dit jaar  zitten er alweer op en over niet al te lange tijd is het zomer.  In deze periode wil je natuurlijk graag met een mooi en fris kapsel de straat op. Laat je lekker inspireren de haartrends voor 2019 , die wij even voor je een rijtje hebben gezet!

Neon of red velvet: geef kleur aan je kapsel

Trends in de mode- en haarwereld wisselen elkaar in rap tempo af. Zo is op dit moment de red velvet haarkleur zeer populair, maar kan dat over een paar maanden alweer hopeloos ouderwets zijn. Red velvet is een rode tot lichtrode haarkleur. Ook andere kapsels met veel kleuren doen het anno 2019 erg goed. Zo lopen haar- en modeliefhebbers massaal weg met de kleur neon. Kapsels in felle kleuren, highlights en zelfs opvallende pruiken mogen gezien worden op straat. Less is more? Dacht het niet! Jouw haar mag dit jaar lekker opvallen en kleurrijk zijn.

Terug van weggeweest: de gordijntjes pony en de knot

Misschien durf je het niet aan om jouw haar in neon of een andere felle kleur te laten verven. Geen probleem, want de komende zomer zijn erg genoeg andere haarstijlen waarmee je een geweldige indruk maakt. Zo is de zogeheten ‘gordijntjes pony’ helemaal terug van weggeweest. Dit was een echte trend in de jaren ’70, mede door de sexy verschijning van Brigitte Bardot. Inmiddels is deze haarstijl weer terug van weggeweest. Hetzelfde geldt voor de hoge knot, die je zowel casual als tijdens chique aangelegenheden kunt dragen. Modellen van bekende merken als Molly Goddard en Fendi liepen al met dit populaire kapsel over de catwalk.

Haarclips en speldjes in allerlei vormen en kleuren

Naast de gordijntjespony en de hoge knot zien we in de wereld van de beauty, mode en haar steeds vaker haarclips en schuifspeldjes terug. Ook dit is een trend die een heuse comeback maakt, aangezien dames er in de jaren negentig al dol op waren. Haarclips en speldjes zijn tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren beschikbaar. Clipjes in vrolijke kleuren doen het dit jaar bijvoorbeeld ontzettend goed. Bovendien zijn ze gemakkelijk online te bestellen, dus je hoeft voor mooie clips en speldjes echt niet de deur uit.

Wees anders en kies juist voor een nonchalant kapsel

De bekende uitspraak ‘less is more’ geldt niet voor de haartrends van 2019. Veel volume en kleurtjes vormen de boventoon. Toch is er in de haarwereld heus wel aandacht voor liefhebbers van de nonchalante look. Sterker nog, niemand kijkt er meer raar van op als je ’s ochtends even snel je haar snel kampt en een beetje spray er in spuit. Een nonchalante stijl, het liefst met zo weinig mogelijk make-up, is anno 2019 helemaal hip. Kortom: of je nu veel of weinig tijd aan je kapsel wil besteden, iedereen mag lekker doen wat hij zelf wil!