Ogen laten laseren

0
755
blog placeholder

Het is er al enige tijd, maar steeds meer mensen gaan overstag om hun ogen te laten laseren. Het gerommel met contactlenzen en brillen is voor velen al verleden tijd, want gespecialiseerde artsen en specialisten zijn in staat om hun cliënten hun gewone zicht weer terug te geven. In de loop der jaren heeft deze technologie zich sterk ontwikkeld en intussen zijn er verschillende vormen van operaties uit te laten voeren. Iedere methode heeft zo zijn voor- en nadelen.

 

Wat is laseren?

Voor de duidelijkheid; bij het laseren van een oog gaat het niet – zoals velen denken – om de buitenste laag van het oog. Het gaat juist om de laag daaronder. Die zijn vaak aangetast en troebel. Maar om daarbij te komen, zal het bovenste laagje tijdelijk doorgang moeten bieden. Dat is vaak waar het om gaat bij een ooglaserbehandeling.

 

Methoden

Er zijn verschillende manieren waarop de behandeling plaats kan vinden. bestaat er de Lasik-methode, waarbij een flapje gemaakt wordt van het bovenste laagje, zodat dat kan worden omgeklapt om de behandeling uit te voeren. Nadien kan het flapje weer terug worden geplaatst en al na enkele dagen is dit genezen.

De Femtosecond-methode lijkt hier erg op. In dit geval wordt echter andere apparatuur gebruikt, die het mogelijk maakt om een nog dunner flapje te maken.

Bij de Lasek-methode wordt de bovenste laag van het hoornvlies met alcohol losgeweekt. Zo kan het opzij worden geschoven om de behandeling uit te voeren. Daarna kan het weer gemakkelijk worden teruggeplaatst.

Dan is er nog – vrijwel gelijk aan de Lasik-methode – de Epi-Lasik-methode. Het enige verschil is dat hierbij alleen het bovenste laagje van het hoornvlies wordt aangepakt.

Resoluter is de PRK-aanpak, waarbij het bovenste laagje van het hoornlies helemaal wordt verwijderd – ook hier met alcohol. Het is de bedoeling dat dit na de behandeling vanzelf weer aangroeit.

 

Populaire methode

Van deze methoden is de Lasik het meest populair. Daar waar de andere behandelingen meestal zo’n vijf dagen rust voorschrijven, kun je bij de Lasik-methode na een dag alweer aan de slag. Het nadeel van deze methode is dat het niet voor iedereen geschikt is. Mensen met te droge ogen lopen kans niet behandeld te kunnen worden. Vandaar dat er vooronderzoeken plaatsvinden.

 

Kosten van een behandeling

De kosten voor een laserbehandeling zijn zeer uiteenlopend. Er zijn tegenwoordig zelfs all-inclusive pakketten aan te schaffen, waarbij de cliënt vanaf circa € 1.500 al gelaserd kan worden. De meeste bedragen lopen zeer uiteen. Zo zijn er behandelingen vanaf € 2.000,- per oog, maar de prijzen kunnen ook oplopen tot € 7.000,- en zelfs € 10.000,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here