Met deze kruiden word je vlug weer nuchter

0
848
blog placeholder

Dat vrouwen vlugger dronken worden dan mannen, is geen fabeltje maar werd wetenschappelijk bewezen. Dat vind zijn oorsprong in het feit dat het lichaam van een vrouw een veel lagere concentratie aan water bevat dan dat van een man. Zo wordt de alcohol in een mannenlichaam veel meer verdunt. Of je vlug of minder vlug dronken wordt hangt in belangrijke mate ook af van je lichaamsgewicht. Hoe meer je weegt, hoe groter de dosis alcohol dat je lichaam aan kan.

Oude volkswijsheden weinig doeltreffend

Eens de kater daar, is er weinig of niets tegen opgewassen. Toch kan je zélf veel doen om de symptomen van zo’n kater zoveel mogelijk te verzachten. Oude volkswijsheden zoals sloten zwarte koffie drinken, afwisselend koude en warme douches nemen en extra lichaamsbeweging helpen bitter weinig. Je krijgt daarbij alleen het gevoel minder dronken te zijn, en dat is nog gevaarlijker. Het alcoholgehalte in je bloed zal er zeker niet door dalen. Het is uiteindelijk je lever die al de alcohol in je bloed moet afbreken, en daar is tijd voor nodig. Wat je ook doet, de tijd dat je lever nodig heeft om de hoeveelheid alcohol in je bloed af te breken kan met niets ingekort worden.

Voeding erg belangrijk

Vlug of minder vlug dronken worden hangt volgens diëtisten en voedingsdeskundigen in belangrijke mate af van je voeding. Zo word je met een goed gevulde maag opvallend minder vlug dronken. Vooral een vette en vezelrijke voeding is aan te raden.
Eet je bij voorkeur veel fruit en (rauwe) groenten. Die bezorgen je extra vitaminen en mineralen.
Drink rustig, eet tussendoor en wissel alcoholische drankjes af met het drinken van zoveel mogelijk water. Dat zal het alcoholgehalte in je bloed zoveel mogelijk verdunnen. Het drinken van allerlei alcoholische dranken maakt je niet alleen vlugger dronken, het maakt je ook écht ziek.

Gevaar voor… uitdrogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here