Met de fiets naar het werk in 7 stappen

0
974
blog placeholder

De meeste pendelaars kunnen de idee niet vatten om iedere morgen met de fiets naar het werk te gaan. De toename in verplaatsingstijd en de voorkeur voor auto’s maakt van fietsen naar het werk een moeilijk te aanvaarden voorstel. Men moeten echter overwegen de gemakzucht waarmee je gewicht verliest door met de fiets naar het werk te gaan, de toename van de wekelijkse beweging en het genot van de frisse ochtendlucht.

Stap 1

Bewaar extra kleding op kantoor wanneer je met de fiets gaat werken. Je draagt fietskleding (een korte broek met zeemvel en een fietstruitje) en je beschikt over een degelijke fiets met versnellingen opdat je comfortabel kan fietsen. Dit bevordert ook het gewichtsverlies.

Stap 2

Denk eraan om zo weinig mogelijk documenten mee te nemen in je draagtas. Op deze manier verminder je de last voor je fiets. Plan dus vooruit welke documenten je zal nodig hebben dan kan je ze gespreid meenemen. Het is ook belangrijk om op het werk een goede opslagplaats te zoeken voor je fiets om diefstal te vermijden.

Stap 3

Zoek verschillende routes van je thuis naar je werk vooraleer je begint te fietsen. Je moet de zowel de afstand als de nodige tijd kennen van iedere route. Dit om te verhinderen dat je te laat op je werk aankomt.

Stap 4

Hanteer een rotatiesysteem in de routes naar je werk om verveling te voorkomen. Iedere dag een ander route zal je motivatie en interesse verhogen waardoor de intensiteit van het fietsen ook zal toenemen.

Stap 5

Spelen met de versnellingen van je fiets helpt je gewicht te verliezen. Gebruik grotere versnellingen op vlakke stukken om je benen te verplichten harder te trappen en dezelfde snelheid te bereiken als bij lage versnellingen.

Stap 6

Volg ook een fatsoenlijk dieet. Neem kleinere maaltijden verspreid over de hele dag om voldoende suiker in je bloed te hebben. Enkel een stevige maaltijd tijdens de lunch kan ervoor zorgen dat je onvoldoende energie hebt wanneer je ’s avonds terug naar huis fietst.

Stap 7

Gebruik uw fiets ook om boodschappen te doen tijdens uw werk. Je kan bijvoorbeeld met de fiets naar de post of naar de drukkerij om enkele dingen op te pikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here