Gewicht verliezen door fietsen

0
994
blog placeholder

Dus je denkt dat het tijd is om een paar kilootjes te verliezen maar je weet niet goed hoe er aan te beginnen. Wat denk je ervan om je fiets uit de garage te halen en een ritje te maken. Fietsen is ideaal om gewicht te verliezen omdat je tijdens het fietsen heel wat calorieën verbrandt. Fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 km per uur zorgt er voor dat je bij benadering 235 calorieën verbrandt per half uur.

Je kan verschillende methodes hanteren om gewicht te verliezen met fietsen.

 

Hier volgen enkele opties:

Probeer een dagelijkse rit te maken van ongeveer een uur.
Is het mogelijk om met de fiets naar het werk of de school te gaan? Indien je dit alle dagen van de week doet en combineert met een gezond dieet, dan kan je gemakkelijk een halve kilo afvallen per week.
Een andere optie is een fietstocht met familie of vrienden te plannen enkele keren per week. Maak hier een langere tocht van die enkele uren duurt. In combinatie met een gezond dieet zorgt dit opnieuw voor het verliezen van een halve kilo per week.
Plan gedurende week enkele fietsritjes zoals het bezoeken van vrienden of familie, boodschappen doen…

 

Deze activiteiten zorgen ongetwijfeld voor de verbranding van calorieën en het verliezen van kilo’s. Daarbovenop bezorgen ze je ook veel plezier en je voelt je beter in je vel.

 

Een halve kilo per week afvallen is een realistische norm voor mensen die wensen te vermageren. Diëten waarbij je meer dan een halve kilo per week afvalt hebben zelden of nooit succes op lange termijn. Indien je meer dan een halve kilo per week afvalt, dan ben je jezelf eigenlijk aan het uithongeren. Je lichaam gaat proberen calorieën te besparen waar mogelijk. Je metabolisme zal vertragen en je riskeert de aantasting van je spieren. De beste methode om gewicht te verliezen en het niet opnieuw bij te komen, is door regelmatig te sporten en gezonde keuzes maken voor de voeding.

 

Onthoud dit: Voeding is brandstof voor het lichaam. Om je lichaam optimaal te laten presteren moet je je maaltijden plannen. Gezond zijn bijvoorbeeld volle granen, fruit, groenten, mager vlees en melkproducten. Fruit, groenten en volle granen voorzien het lichaam van de nodige koolhydraten die nodig zijn voor het presteren. Mager vlees en magere of halfvolle melkproducten daarentegen sporen gewichtsverlies aan en voorzien het lichaam van proteïnes die nodig zijn voor de ontwikkeling van spieren. Als je vrij onbekend bent met gezond eten, surf dan op het internet voor gezonde recepten of koop een goed kookboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here