Mannenmode 2009, nieuwe trends toonbaar of niet

0
1069
blog placeholder
Zó gek is de nieuwe mannenmode

Blote benen en een V-hals tot aan de navel. Dat en meer bedreigt de man in de zomermode van 2009. Maar kan ik mij in die nieuwe trends nog wel in het openbaar vertonen? Wie eens op de catwalks van de grote ontwerpers heeft rondgekeken, heeft een bizarre nieuwe look voor mannen ontdekt.

Focus op blote benen

Korter gaat niet: van Jean Paul Gaultier tot Dolce & Gabbana richten veel mode-ontwerpers met extreem korte shorts de focus op het mannelijk been. Op kantoor zijn de microbroekjes natuurlijk absoluut taboe. Maar ook ‘s avonds kunnen hooguit kerels met goed getrainde en niet té behaarde benen zich aan die trends wagen.

Vorig jaar al stuurden veel ontwerpers hun modellen in korte broek de catwalk op. Zomer 2009 wordt de hotpants-trend almaar extremer, zoals de collecties van Jean Paul Gaultier & Co aantonen.

Dubbele moed vereist voor diepe décolleté ‘s

Moed en wat spieren heb je ook nodig voor het dragen van bijzonder diepe decolleté ’s zoals gezien op de catwalks van Salvatore Ferragamo en Armani. Hierbij is trouwens nog méér moed vereist, want belangrijker dan spieren is bij deze trend een perfect onthaarde mannenborst. En dat zou best wel eens een pijnlijke aangelegenheid kunnen worden.

Opvallende accessoires

En heb je als man geen zin in een vleeskeuring en nog minder in een pijnlijke ontharing? Dan kan je je garderobe met een aantal opvallende accessoires oppeppen, bijvoorbeeld met knalrode schoenen.

En ánders, net op tijd voor het komende cabrioseizoen heeft ontwerper Thierry Mugler de retro-racemuts een welkome comeback bezorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here