Maatregelen tegen muggen

0
979
blog placeholder

 

In de zomermaanden en de vroege herfst komen de muggen ons weer lastigvallen met hun gezoem en jeukende bulten. We kunnen er op verschillende manieren voor zorgen dat we zo min mogelijk last hebben van deze insecten.

 

Buiten het huis

 

Muggenvrouwtjes leggen hun eitjes aan de oppervlakte van stilstaand water zoals vijvers, onafgedekte regentonnen of op een afdak waar wat water op is blijven staan.

Verwijder daarom het water op bereikbare plaatsen en dek de regenton af.

Hoewel de beplanting in de tuin muggen niet helemaal zullen weren is het toch de moeite waard om te kiezen voor planten waar muggen niet van houden zoals lavendel, eucalyptus en de citroengeranium.

Lok ook vogels en insecten naar de tuin want ze zijn dol op muggenlarven.

 

Binnen in het huis

 

Muggen overwinteren o.a. in spleten en kieren. Door ze te dichten blijven er minder mogelijkheden over om te overwinteren.

Om te voorkomen dat de muggen in huis komen kunnen er horren voor de ramen worden geplaatst en voor de deuren zijn hordeuren het meest geschikt.

Muggen houden niet van tocht zet daarom de ramen tegen elkaar open.

Hang boven elk bed een klamboe en zorg ervoor dat hij goed dicht zit ook overdag als er niemand in bed ligt. Een klamboe is een effectief middel om muggen op een afstand te houden

 

Elektrische verdamper/ elektrische muggenapparaatjes

 

Elektrische apparaatjes die geluidsgolven uitzenden werken niet de muggen worden hier niet door verjaagd.

Elektrische verdampers die een sterke citroenlucht verspreiden helpen wel wat maar zeker niet afdoende er zijn hooguit wat minder muggen.

 

Citronellakaarsen/citroengeranium

 

Deze middelen helpen ook niet afdoende er zijn hooguit wat minder muggen.

 

Knoflook

 

Een oud huismiddeltje tegen muggen zou het eten van knoflook zijn. Het lichaam zweet een geur uit over het hele lichaam en deze knoflooklucht zou er voor zorgen dat de muggen niet steken maar ook dit helpt niet afdoende.

 

Sprays, sticks en lotions met DEET

 

Deze middelen helpen wel. De muggen houden niet van de stof DEET en steken niet.

Het is wel belangrijk om de lengte van de werkingsduur in de gaten te houden. Middelen met een korte werkingsduur beschermen daarna niet meer waardoor de mug alsnog zijn slag kan slaan.

De toegevoegde stof DEET is chemisch en deze stof mag niet in de ogen en mond komen omdat dit niet goed is voor de gezondheid.

Pas daarom op met het insmeren van kleine kinderen. Smeer bij voorkeur boven en langs de zijkanten van het hoofdeinde van het bed en op de pyjama. Maar het is beter om dit middel niet voor kleine kinderen te gebruiken.

Producten met DEET veroorzaken weinig problemen maar plastic wordt aangetast door deze stof. Was daarom na het inwrijven altijd de handen voordat u plastic voorwerpen vastpakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here