Lenen – spaarkrediet

0
868
blog placeholder

Als we beide leningen vergelijken, zijn er veel overeenkomsten tussen het spaarkrediet en rentekrediet. Echter, een belangrijk verschil is dat bij het spaarkrediet het geleende bedrag wordt afgelost middels een belastingvrij spaarplan. Dat betekent dat u voor het afsluiten van dit krediet, ook een belastingvrij spaarplan dient af te sluiten. Dit om de aflossing te kunnen voldoen.

 

Na vijftien jaar belastingvrij

Het spaarkrediet is een goedkope vorm van lenen, daar u alleen de rente over het opgenomen kredietsado betaalt en u dus niet aflost. Met het bedrag dat u in de tussentijd hebt opgebouwd in het spaarplan, wordt na verloop van tijd het krediet afbetaald. Wanneer u aan een stuk door iedere maand hetzelfde bedrag spaart, zal de opbrengst na vijftien jaar belastingvrij zijn. Aan het eind van ieder jaar ontvangt u een jaaroverzicht van de intussen betaalde rente.

 

Niet fiscaal aftrekbaar

Bij het aangaan van een spaarkrediet, wordt u verplicht iedere maand bedragen in het spaarplan te storten. Deze bedragen zijn niet fiscaal af te trekken. Na een periode van minimaal vijftien jaar zal het hele spaarplan worden uitgekeerd en daarmee lost u dan gelijk uw rentekrediet helemaal af.

 

Voor de aanschaf van duurzame goederen

De maandlasten zullen erg laag uitvallen, aangezien de kosten over vijftien jaar worden uitgespreid. Echter, het totaal aan rentekosten komt wel hoger te liggen dan bij andere leningen. Vandaar dat deze vorm van krediet ook meet geschikt is als extra betaalrekening of wanneer er duurzame goederen moeten worden aangeschaft, zoals huishoudelijke apparatuur of meubilair.

 

Boetevrij aflossen

Het aflossen is boetevrij en u kunt afgeloste bedragen weer eenvoudig opnemen. Bovendien is rente de behoorlijk laag.

 

Lening vergelijk

Zoals gezegd toont het spaarkrediet veel overeenkomsten met een andere vorm van krediet, namelijk het rentekrediet. Het lenen en sparen voor de aflossing van de lening vinden tegelijk plaats en lopen dus parallel aan elkaar. Op het moment dat u bezig bent met lenen, spaart u tevens voor de aflossing van de krediet. Deze vorm van lening heeft betrekkelijk lage maandlasten, daar alleen rente en stortingen plaatsvinden in het belastingvrije spaarplan. U neemt het geld op wanneer u dat het beste uitkomt. Wanneer u het geld hebt afgelost, kunt u het bedrag zelfs weer opnieuw opnemen. De duur van het belastingvrije spaarplan is minimaal vijftien jaar. Na die vijftien jaar krijgt u een belastingvrije uitkering. Aan het afsluiten van deze vorm van krediet zijn geen extra kosten verbonden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here