Lenen – een doorlopend krediet

0
817
blog placeholder

Wie kent het niet? De behoefte om snel, maar tijdelijk, over extra financiële mogelijkheden te beschikken. Een lening kan uitkomst bieden. Een van de meest voorkomende vormen van krediet is het doorlopend krediet. Ook als u geld nodig hebt, voor bijvoorbeeld reparaties, een vakantie, studiekosten, een nieuwe auto of verbouwingen, is het doorlopend krediet de beste oplossing.

 

Beschikking over een maximum bedrag

Wanneer u besluit een doorlopend krediet af te sluiten, wordt een maximum bedrag met u afgesproken. Over dat bedrag – het maximale kredietbedrag – krijgt u dan beschikking. Ook wordt hier met u besproken wat de hoogte zal zijn van het maandelijks af te lossen bedrag. Dit maandelijkse aflosbedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een ander deel uit aflossing. Daarbij kan het deel rente maandelijks verschillen. De rente die u betaalt bij een doorlopend krediet wordt namelijk bepaald op basis van de op dat moment geldende marktrente en berekend over het uitstaande saldo.

 

Verzekerd van financiële reserves

Als u geld nodig hebt, kunt u al over extra geld beschikken op het moment dat de aanvraag voor het doorlopend krediet heeft plaatsgevonden. Vanaf dat moment bent u op elk gewenst moment in staat om geld op te nemen, tot de afgelopen kredietlimiet bereikt wordt. Zo bent u altijd verzekerd van de financiële reserve, zeker zolang u het bedrag dat u nog niet nodig hebt, niet opneemt. Op die manier wordt tevens voorkomen dat u teveel geld uitgeeft.

 

Zelf invloed op de looptijd van de lening

Het doorlopend krediet heeft nog een ander groot voordeel. Als lener hebt u zelf invloed op de looptijd van de lening. Zo kan de doorlopende krediet worden afgelost wanneer het u het beste uitkomt. Beschikt u sneller over het geld, dan kunt u direct aflossen. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Dat houdt dus in dat de werkelijke duur van de lening door u wordt bepaald en afhankelijk is van de opname van het geld, de tussentijdse aflossingen en de rente.

 

Conclusie

Het doorlopend krediet is een lening waarbij u als lener zelf bepaalt hoeveel geld er wordt opgenomen, tot het maximum limiet bereikt is. Het is ook helemaal aan u wanneer het geld wordt opgenomen. Zo kunt u over het geld beschikken wanneer dat het beste uitkomt. Bovendien zijn er geen extra kosten voor het vervroegd inlossen van het geleende geld. Ook is de duur van de lening verschillend en van allerlei factoren afhankelijk.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here