kindertraktaties

0
883
blog placeholder

 

Het is niet altijd even simpel om een leuke traktatie uit te zoeken. Veel traktaties zien er erg leuk uit maar vragen ook veel creativiteit en vooral veel tijd. Dat is nou net wat de meeste moeders niet hebben. Natuurlijk is het mogelijk om kant en klare traktaties te kopen maar dat kan behoorlijk prijzig zijn zeker wanneer er meerdere kinderen in het gezin zijn. Bovendien vinden de meeste scholen het prettig dat ouders kiezen voor gezonde traktaties. En dan zijn er nog de kinderen met een allergie, ze mogen niet alles eten. Soms nemen ze zelf een trommeltje mee waar ze iets uit kunnen eten maar het is leuker om voor deze kinderen een passende traktatie te kiezen.

 

Traktaties

 

Spiesjes – Hiermee zijn eindeloos veel variaties te maken, zowel gezond als ongezond. Het is simpel en altijd feestelijk. Maak de spiesjes met spekjes, poffertjes (een beetje poedersuiker erover) en klaar. Voor een gezonde variatie neem je fruit zoals druiven, partjes mandarijn, aardbeien, meloen enz. of stukjes kaas en worst. Dit kun je extra leuk maken door de kaas en worst met een vormpje uit te drukken.

 

Cakejes – Bak de cakejes in vrolijk gekleurde vormpjes. Kopieer een prinsessenplaatje. (deze zijn te vinden op internet) Plak het prinsessenlijfje (tot het middel het cakeje is de rok) op een stokje en steek dit middenin het omgekeerde cakeje. Het resultaat is een prinsesje met een wijde rok. Je kunt de cakejes ook gewoon versieren. Maak glazuur, besrijk de cakejes ermee en versier ze met hagelslag of andere versieringen. (in de supermarkt zijn potjes te koop met verschillende soorten versieringen)

Het maken van glazuur:

Neem 100gr poedersuiker

Een halve eetlepel water

Een paar druppels citroensap

De poedersuiker zeven in een kom.

Al roeren giet je druppelsgewijs het water en citroensap erbij.

Blijven roeren tot de massa dik en vloeibaar wordt.

Voor chocoladeglazuur meng je in plaats van citroensap 10 gram cacao door de poedersuiker

 

Kleine appelflapjes – Zelf bakken van bladerdeeg met een vulling van appels of met rozijnen er door. Verpak ze in een leuk servet.

 

Soesjes – Zelf bakken of kant-en-klaar kopen, een beetje glazuur erop en afmaken met verschillende soorten versieringen.

 

Mini pizza’s of pizzapunten – Je kunt hiervoor kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken maar voor minipizza’s kun je ook shoarmabroodjes kopen die je doormidden snijdt en daar kan dan de vulling op bijv. tomatenpuree met plakken of reepjes ham, geraspte kaas en ananas. Houd de vulling neutraal dit vinden de meeste kinderen lekker.

 

Soepstengels – Doop de stengels in vloeibare chocolade en daarna in verschillende versieringen. Zet ze daarna in een vaas.

 

Minidonuts – Koop kant en klare donuts. Doe er een toefje slagroom op en garneer het met een aardbei, kers, druif of mandarijn.

 

Zoute stengels – Zijn kant-en-klaar te koop. Een mooi lintje of servetje er om heen en het is af.

 

Kleine broodjes of krentenbroodjes – Koop zakken met broodjes waar verschillende zaden op zitten. Meng deze met de krentenbroodjes in een mand. Ieder kind kan zijn favoriete broodje eruit zoeken.

 

Bakjes danoontje of zakjes fruitshoot

 

Knapzakjes – Koop een zak gekleurde stokjes of gebruik soepstengels en kleine zakdoekjes of goedkoper servetten. Vul ze met een snoepje of fruit en maak ze vast met touw of een lint.

 

Bekertjes met fruitsalade – Doe stukjes peer, appel, banaan, druiven of aardbeien in een beker. Een beetje citroensap erbij (tegen het verkleuren) een lepeltje erin en eten maar!

 

Doosjes rozijntjes verpakt als snoepjes

 

Frietzakjes – Maak van mooi papier kleine frietzakjes die je vult met popcorn of voor echt lijkende friet vul je het met reepjes cake. Dit kun je ook gezond maken door de cake te vervangen door reepjes kaas en een reepje worst of rolletje ham als frikadel.

 

Eierkoeken – Met snoep maak je hier een gezichtje op en van eetpapier knip je een kroontje.

 

Kleine cadeautjes – In plaats van iets eetbaars kun je kleine cadeautjes trakteren zoals bellenblaas, pennen met een schrijfblokje of waterspuitjes.

 

Pepernoten of oliebollen – Is je kind in december jarig dan zijn zakjes pepernoten of een oliebol ook leuke traktaties.

 

Kinderen met een koemelk of glutenallergie mogen wel fruit. Het is voor deze kinderen leuker dat er iets getrakteerd wordt wat zij ook mogen eten.Voor kinderen met een glutenallergie is er glutenvrije worst te koop. Ze mogen ook naturelchips en verschillende soorten snoep. (kijk eerst even op de verpakking daar staat op of het product glutenvrij is) Kinderen met een koemelkallergie mogen ook snoep (maar zonder chocolade) bijv. rozijntjes en chips. De soepstengel kun je ook besmeren met plantaardige margarine in plaats van chocola.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here