Kettlebell Workout

0
963
blog placeholder

De Kettlebell, ook wel ’s werelds enige draagbare total gym genoemd. Deze vrij nieuwe, maar zeer effectieve manier van trainen is vrij nieuw, maar zoals gezegd: zeer effectief. Trainen met de kettlebell is enorm intensief en dus effectief. Met de kettlebell is het mogelijk om uw kracht, flexibiliteit, het cardiovasculaire systeem en stabiliteit met één workout te trainen.

Het mooie van de kettlebell training, naast dat deze zeer intensief en effectief is, is dat hij gedaan kan worden door iedereen. Jong, oud, dik, dun ervaren en onervaren, íédereen kan de kettlebell training doen. De oefeningen voor de training zijn makkelijk, leuk en niet moeilijk, dus iedereen kan ze leren. Daarnaast zijn de oefeningen makkelijk aan te passen voor wanneer u in een ruimte bent zonder bijvoorbeeld voldoende bewegingsruimte. De oefeningen zijn aan iedere situatie aan te passen.

De kettlebell training heeft veel voordelen:

– Zo zijn de oefeningen snel en eenvoudig te leren waardoor het laagdrempelig is om te beginnen.        

– Door de hoge intensiviteit van de training duurd een sessie maar kort.    

– Een half uur Kettlebell training heeft meer effect dan 1,5 uur cardio- of krachttraining in de sportschool.         

– De kettlebell zelf is van een sterk materiaal gemaakt en slijt dus niet snel. Zo gaat deze trainingstool dus zeer lang mee. Daarnaast is de kettlebell niet groot wat het makkelijk maakt om mee te nemen en overal een training te doen. Denk bijvoorbeeld aan trainen op vakantie of tijdens uw pauze op het werk.    

– De kettlebell training is een makkelijke en vooral goedkope manier om te trainen waar en wanneer u maar wilt.

De Kettlebell training kan ook gebruikt worden om af te slanken. Dankzij de intensiteit van de oefeningen wordt er tijdens de oefeningen met een hoog tempo vet verbrand. Er zijn speciale oefeningen voor wanneer u de kettlebell training wilt gebruiken om af te vallen. Doe hier onderzoek naar alvorens u aan de slag gaat met zomaar een serie oefeningen. Op uw sportschool kunnen ze u hier ook bij helpen.

De Kettlebell is ook steeds vaker terug te vinden in sportscholen. Dit is prettig voor wanneer u graag met de Kettlebell traint maar dit wel graag onder begeleiding doet. Regelmatig worden er ook workshops gegeven over de Kettlebell training. Daarnaast heeft verjongingscoach Jesse van der Velde een DVD serie uitgebracht,
De Kettlebell Workout DVD’s (5 Workout DVD’s) plus een Kettlebell.

Strakke Buikspieren met de Kettlebell Workout, waarmee hij u in uw eigen huis helpt met verschillende kettlebell workouts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here