Is het glas half vol of half leeg?

0
1070
blog placeholder

Wat is goed en wat is fout en wie bepaalt dat? Door te tijden heen wordt door een menigte bepaald wat wel en wat niet goed is.
Is het erg dat jij nog in een jaren 80 kapsel rondloopt terwijl menig volk nu allang in een andere trend is verwikkeld?
Hoor je er niet meer bij als je van topbaan in een uitkering bent belandt in deze moeilijke tijden?
Wiens mening geldt nu, die van jou of die van de rest van de bevolking? Universele normen en waarden daar heb ik het nu niet over. Het gaat mij meer om wat is gewoon, waar ligt de grens? Wie bepaalt hoe jij je leven leidt zonder schade aan te brengen aan de openbare orde?

Heeft iemand wel het recht om achterom te kijken als er een veertiger langs loopt met een jaren 80 kapsel en diegene hard in zijn/haar gezicht uit lacht? Of een groep leerlingen die een klasgenoot uit lachen en afstoten, omdat hij geen Jordans heeft of zijn ouders dat gewoonweg niet kunnen betalen?  Dit verschijnsel zie je overal, op school, op het werk, in de familie, met vrienden en buiten.

Niemand heeft eigenlijk iets te zeggen over jouw kijk op het leven, voel je gelukkig op de manier waarop jij leeft. Wel of geen modieus kapsel, even geen baan? Er komt wel weer iets nieuws op jouw pad! Blijf positief en een eigen mening hebben!
Zoals eerdere wijzen al gesproken hebben: blijf jezelf, er zijn al genoeg anderen! Haal de kracht uit jezelf om iets moois te maken van het leven, deze is veel te kort om je op negativiteit te focussen.

Is het glas dan nu half vol of half leeg? Ik zou zeggen het is half vol, want die helft is namelijk al gevuld en het glas kan alleen nog voller worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here