In Spa vindt u veel meer dan alleen een spa.

0
830
blog placeholder

Thermen van Spa

De Thermen van Spa staan al eeuwenlang bekent om hun geneeskrachtige werking. Al sinds de 14de eeuw komen mensen hier om zich te baden in het water dat van grote diepte door vele rotslagen omhoog perst. Dit water is eeuwen tot millenia geleden gevallen en langzaamaan de grond ingetrokken. Door alle lagen in de grond waar het water door heen komt wordt het water gezuiverd en krijgt het zijn unieke minerale samenstelling. Het zijn deze mineralen die een verkwikkend effect op lichaam en geest zouden hebben.

Naast de Thermen van Spa biedt het Plaatsje Spa ook andere activiteiten, met name op het gebied van Sport.

Activiteiten in Spa

Zo is er voor de wat rustigere buitenmens de ‘Royal Gold club des Fagnes’. Deze baan is in de jaren ’20 door de bekende golfbaan-architect Tom Simpson ontworpen. Deze baan kan zich rekenen tot een vande beste in europa met zijn prachtige golvende fairways, gelikte greens en verraderlijke bunkers. Daarnaast maakt ook de ontzettende rustieke en kalmerende bosrijke omgeving deze golfbaan tot een must-see voor fanatieke golfers.

Voor iedereen die wat meer actie zoekt, los van dan wel na een potje golf, kan zich in dit bosrijke gebied vermaken met mountainbiken, racen op een quad en meer. Dit soort activiteiten zijn ook ideaal voor een bedrijfsuitje of team building in de Ardennen.

Voor iedereen die nog meer actie zoekt moet eens een bezoekje brengen aan het fameuze Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps. Dit circuit is een van de bekenste autocircuits van de wereld met de bekende bocht bus stop, en de beruchte bocht eau rouge. Volgens ingewijden in de formule 1 is laatstgenoemde met name zo eng doordat de bocht voluit genomen kan worden, waarbij men ondertussen door het golvende landschap van de Ardennen niet helmaal kan zien wat er komt. Of een coureur koelbloedig genoeg is om volgas door deze bocht te gaan kan het verschil tussen winnen of verliezen zijn. Op het circuit komen vele wedstijden en incentives voor die voor het hart van elke autoliefhebber sneller doet kloppen.

Boek nu een hotel in spa en ontdek wat de Ardennen u te bieden heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here