Hoe zet jij jouw eerste stappen richting het worden van een influencer?

0
1477

Je ziet zowel jongens als meiden en mannen als vrouwen op social media voorbijkomen die het helemaal gemaakt hebben. Zij leiden een luxeleven en krijgen elke maand honderden gratis producten opgestuurd. Grote bekende fashion- en beautymerken werken maar al te graag met ze samen. Als kers op de taart lijkt het ook nog eens alsof deze zogenaamde influencers de hele wereld over reizen. Uhm ja, dat wil jij toch ook? Wat is een influencer precies en wat zijn nou echt de voordelen die hieraan verbonden zitten? In deze blog lees je er alles over en krijg je tips over hoe jij een influencer kunt worden.

Wat is een influencer?

Het woord influencer komt van het Engelse woord to influence, wat beïnvloeden betekend. In essentie is een influencer dus een persoon die andere mensen beïnvloedt. Zij kunnen je beïnvloeden op het koopgedrag wat je vertoont, maar ook om bepaalde reizen naar dezelfde steden en hotels als zij te maken. De invloed die influencers op anderen hebben, krijgen zij doordat ze aanzien hebben. De influencers bouwen een band met hun volgers op en die volgers veranderen dan in een soort fans. Veel bekende influencers zijn eigenlijk ook bekendheden geworden. Sommigen zijn nu zelfs wereldberoemd. En dat allemaal omdat ze filmpjes en foto’s van zichzelf online zetten, wat soms zelfs op narcisme lijkt.

Wat zijn de voordelen van een leven als influencer?

Het lijkt allemaal een leven wat iedereen wel zou willen leiden. De meest bekende influencers lijken alleen maar lol te maken, van lunch naar chique diner te lopen en dan is er nog niets over de maandelijkse reisjes gezegd. Zie jij ook weleens een influencer op een prachtig wit strand en de dag erna voor de Eiffeltoren poseren? Natuurlijk wil jij dit leventje ook, want het ziet ernaar uit dat zij het erg makkelijk hebben en dat ze spullen in overvloed opgestuurd krijgen. Weet dat je niet zomaar het niveau van deze influencers behaald. Het is ook erg hard werken, veel fotoshoots afgaan en event na event bijwonen. Doordat een influencer zo in de schijnwerpers staat, moeten zij ook altijd opletten dat zij zich voorbeeldig gedragen.

Wat moet je doen als jij een influencer wil worden?

Een influencer worden is hard werken en ook een beetje geluk hebben. Ten eerste is het belangrijk dat je Instagram downloadt. Daarna begint het moeilijkste, het bouwen van een unieke, geweldige en goede feed. Zorg dat jouw publiek meteen ziet wie je bent en wat jij hen te bieden hebt. Jouw foto’s en filmpjes dienen van zeer hoge kwaliteit te zijn. Hierna moet je voor genoeg engagement zorgen. Bouw een band op met je volgers. Wanneer je op Instagram groeit, dan komen de samenwerkingen met bedrijven daarna. Zorg dat je de bedrijven benadert en dat je een goed verhaal voor hen hebt. Wanneer je veel volgers en likes ontvangt, kan je ervoor kiezen om een manager te nemen. Zij kunnen dan bedrijven voor je benaderen waarmee er een samenwerking tot stand kan komen.