Hoe katten uit de tuin houden?

0
1349
blog placeholder

De beste en meest effectieve methode om katten uit je tuin te houden is zorgen voor een goede omheining. Als er gaten zijn of gedeeltes die niet hoog genoeg zijn, dan zullen ze zo en zo je tuin inkunnen. Katten zijn lenige beestjes en kunnen zeer hoog springen. Normaal gezien kunnen katten zeker sprongen maken van 1.5meter hoog. Bovenaan je afsluiting zorgen dat er punten zijn, of een soort van prikkeldraad kan de kat haar sprong veel moeilijker maken.

Als een kat haar weg gevonden heeft naar je tuin, word het moeilijker om haar buiten te sluiten. De meeste mensen kiezen dan voor een hond, gewoonweg omdat honden niet van katten houden, zoals pitbuls en dobbermans. Katten hebben een ongelooflijke schrik van deze beesten, en zullen vluchten als ze die honden in hun buurt krijgen.

Waar katten ook niet van houden, is van Water. Als je een kat ziet in je tuin, en kan natspuiten dan zal ze zeker vluchten. Een emmer water of een aangesloten tuinslang kan dus wonderen doen. Als je de kat enkele malen hebt natgemaakt, zal ze de boodschap wel begrepen hebben en niet zo snel meer terugkomen. Als ze blijft terugkomen, blijf dan ook met water gooien tot ze het doorheeft.

Uw planten en boompjes beschermen is een ander verhaal. Motballen zouden een effectieve methode zijn om je katten uit de buurt te houden, want katten houden niet van de geur. Leg deze motballen vlak bij de planten waar ze steeds gaan graven, en ze zullen die plaats ontlopen. Er zijn zo nog middeltjes die helpen, zoals Cayenne peper, Tobacco, Lavendel olie, Citroen olie en mosterd olie.

Er zijn sproeiers op de markt die water spuiten, als iemand of iets voorbij een laserstraal loopt. Ook dit helpt om de kat weg te houden. Telkens ze voorbijkomt krijgt ze een laag water over haar heen, en daar laat ze zich geen 5keer aan vangen. Regelmatig het oog van de laser verplaatsen maakt de kat gek, ze weet niet meer langs waar het veilig is en neemt dan geen risico meer.

Geluidsystemen die een geluid produceren op hoge frequentie zijn ook een goede manier om katten af te schrikken. Er zijn verschillende modelletjes beschikbaar, zoals modelletjes die continue die hoge frequentie blijven uitzenden. Echter kosten deze wel redelijk wat geld, en als je een zeer grote tuin hebt, kan het zijn dat je meer dan eentje moet aanschaffen. Ofwel een duurder model nemen, dat sterk genoeg is om je ganse tuin te beslaan. Veel dieren houden hier niet van, en de kat is daar 1tje van.

Als je een tuin hebt, dan kan het zeer vervelend zijn, als katten van uw tuin hun thuis maken. Blijf je wapens in de buurt houden, en volhard, uiteindelijk krijg je ze wel weg en zal je de katten het onmogelijk maken van je tuin een mesthoop te maken. Probeer eerst met water, en als dit niet werkt, probeer dan andere technieken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here