Het ideale figuur

0
863
blog placeholder

Motivatie is een van de belangrijkste redenen wanneer men wil starten met een andere leefstijl. De mensen moeten beginnen met zichzelf af te vragen waarom men niet tevreden is over zichzelf. Wat het gevolg daarvan is en wat men er aan kan doen. Stel voor de komende week uzelf de vraag wat u deze week zou willen veranderen. 

Als dat lukt ziet het er allemaal al anders uit, dan kan zijn een stukje wandelen, of beginnen met nordic walking, misschien wel iedere dag een wandeling maken van een half uur. Het kan ook zijn dat je besluit om minder te snoepen of gezonder te eten. Voor een ieder is dat persoonlijk.
Veel mensen vinden het makkelijk om een voorgekauwd programmaatje te volgen uit een boekje, het ziet er op papier vaak goed uit en het werkt voor de buurman en de buurvrouw, dus waarom niet voor jou. Dat geldt ook vaak voor een op maat gemaakt dieet, maar een goed dieet is geen dieet. Gezond eten is niets mis mee, maar je moet het toch echt zelf doen. Als iemand jou vertelt wat jij mag eten op dat tijdstip en die hoeveelheid dan is het weer een programmaatje, er wordt gedacht voor mensen, maar mensen hebben hersenen en kunnen zelf ook nadenken  en laten we die mogelijkheid dan ook gebruiken.

Vergeet niet dat ieder mens uniek is, wat voor de een werkt, werkt voor de ander totaal niet. Ga van jezelf uit, neem een reëel doel voor ogen en niet iets wat bijna onbereikbaar is. Iedereen wil morgen wel in een Rolls Royce rijden, maar de werkelijkheid is vaak anders. 

Veel gehoord excuus van mensen is dat men weinig tijd heeft door drukke werkzaamheden. Maar als je dan een timemanagementplan  (tijdschema)  maakt, blijkt dat als men de tijd die men achter de televisie halveert heel veel tijd over houdt voor andere activiteiten, dan kan sporten zijn, maar wat dacht je van een lekkere gezonde maaltijd van scratch af gemaakt. Dus de aardappelen zelf schillen en de groenten zelf schoonmaken. Ook een lekkere boswandeling voor velen kan zeer ontspannend werken. 

Het rare van al die diëten is, dat als het zou werken, niemand te zwaar zou zijn en iedereen voldoende zou bewegen, maar laten we eerlijk zijn: afvallen is zeer moeilijk, heel veel mensen houden het dan ook niet vol.

De Nederlandse regering gaat een speciaal programma opzetten zodat de mensen gezonder gaan leven. Maar daar kan je zelf verandering in brengen door bijvoorbeeld meer de trap te pakken in plaats van de lift op het werk. De kinderen lopend of fietsend naar school brengen, in plaats van de auto te pakken, wat tijdwinst betekent, maar vijf minuten eerder opstaan betekent winst voor je gezondheid. 

Vergeet niet gezond leven is een keuze, er zijn duizenden redenen om iets niet te doen, maar er is maar een redenen nodig om het wel te doen. 

Overgewicht blijft een risicofactor voor onder andere  hart- en vaatziekten, diabetes en suikerziekte en daarom is het van belang dat mensen een gezond gewicht opbouwen.
MOTIVATIE daar begint het mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here