Hekserij

0
1797
blog placeholder

geschiedenis
Dit is eigenlijk maar voor weinig heksen interessant, maar ik wil er toch wel iets over zeggen.
Heksen zijn al tijden heksen zijn al tijden bekend.
Daarom weten jullie vast wel iets over de heksenvervolgingen.
Vroeger was het verboden om een heks te zijn. Als je wel heks was,
werd je verbrand op de brandstapel. Levend. ze hadden allemaal verschrikkelijke testen, om te kijken of je een heks was.
Die testen sloegen nergens op, want er kwam bijna altijd uit dat je een heks was, of ze deden testen, waaraan je toch al dood was.

Hekserij nu
Gelukkig is het nu wat beter geregeld voor de heksen. Ze mogen vrij leven, en worden niet meer vervolgd, of levend verbrand. De proefjes zijn in nederland ook al verdwenen. Alleen voor familie en vrienden van heksen kan het lastig zijn. Mensen hebben nog steeds een bepaalde angst voor heksen. en als je dan tegen je vrienden zegt, dat je een heks bent, en regelmatig aan magie doet, kan dat natuurlijk even schrikken zijn. Kies dus het goede moment om het te vertellen.

Magie
tja, heksen gebruiken ook magie. niet alleen heksen hoor..
alle soorten pagans wel.
er zijn verschillende soorten magie.
zo heb je natuurmagie, knoopmagie, kruidenmagie, getallenmagie, aromamagie en  zo kan ik nog wel even doorgaan.
de meest gebruikte magie is natuurmagie. hier is het minste voor nodig. natuurmagie is bijvoorbeeld het opzeggen van een spreuk. het enige wat je ervoor nodig hebt is de spreuk. dit kun je zelf nog uitbreiden en sterker maken door er andere soorten magie bij te voegen of om er bij te visualiseren. knopenmagie, is magie doormiddelvan knopen leggen. dat staat symbolisch voor het bundelen van krachten en energie.
En zo is er nog een heleboel over te vertellen.

Ik heb nu genoeg verteld..
Dit is natuurlijk een erg beknopte uitleg over hekserij. Als je er meer over wilt weten raad ik je aan, boeken te kopen.
Natuurlijk kun je ze ook lenen van een bibliotheek, of van iemand anders.
Op internet is ook genoeg informatie te vinden. Kijk in ieder geval wel even kritisch naar de websites, want er zijn genoeg sites die niet de goede informatie geven. Een goede website is bijvoorbeeld www.heksenkring.be Kijk ook eens bij startpagina’s.

Bezweringen

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here